Svar på frågor Del III

Hm, du har i en av dina dagens bekännelser sagt att du var första mannen på månen, kan det verkligen stämma? var du med armstrong och company?
Ja självklart stämmer det! Nä jag åkte innan dom jäklarna, med min egen lilla rymdfarkost - Stina hette hon - så det stå! Jag blev baskemig förbannad när jag såg live-sändningen på Armstrongs månfärd, tusan vad löjligt det var. Bara för att jag inte hade någon filmkamera på den tiden kan jag inte bevisa något... Nä fy böveln!


Har du någonfin lefpat?
Om jag har lespat? Nej det har jag då inte gjort.

Du har sagt att du är med i livets ord? eller har varit. kan inte du berätta om det?
Nää, det finns inte så mycket mer att säga om det, det var mest bara som en kul grej liksom.


I vilken klass reste du när du åkte Titanic? var du en av de lyckliga som fick en plats i en livbåt?

Jag vann en biljett precis innan Titanic avgick, i ett kortspel! Det var tyvärr bara en arbetarklassbiljett men jag kom förstås därifrån på ett smidigt sätt: Jag var nämligen en rackare på att simma på den tiden - det var tider det!


Bestefarsan ombord på Titanic, ja jag hittade en förtjusande vacker dam där. Vi fann tycke för varandra... undra var hon är nu.. klurigt.


Har du ADHD? eller är jag den enda ...

Ja, du är den enda.

JAG ÄLSKAR DEJ!! VILL DU GIFTA DIG MED MIG?
Tack så mycket! Nej, jag vill aldrig gifta mig!


När blev du av med oskulden?? :D

Jag var väl runt 23-24, det var riktigt tidigt vid den tiden må jag säga, vildräv som man var!

Hur luktar du?
Utsökt skulle jag säga! Tänk: blomlåda, vår och sirener.

Varför är du så sur? Har du lingonvecka? Brukar unga flickor som du raka sig i underlivet?(uttalas med dalmåldialekt)
Jag!? Bestefarsan!? SUR!? Nu förstår jag ingenting och baskemig vilken högst olämplig fråga du ställer, jag är ju för i helsefyr ingen ung flicka! Fy skäms!


Vad finns bortom universum? Tar rymden någonsin slut? Finns det någon gud eller tar allt bara slut? Om det nu finns en gud, varför existerar fattigdom, aids, svält, krig och fula gamla gubbar som du?

De här frågorna är några du tar med dig till graven, jag tänker då inte svara på dem.

Har du varit i hemligheternas kammare?

Jovars, har en hemlighetskammare i mitt hus faktiskt. Där förvarar jag lite hemliga saker må jag säga... hehe.

Har du någonsin sett en neger?
Ja, en sommar såg jag negrer varje dag, eller det kanske var samma..? Vet inte säkert.


Har du sett min farbror bilbo? jag har tappat bort honom... och min ring som jag skulle vakta åt honom...

Oj, jag är hemskt ledsen att jag inte kan vara till hjälp, har nämligen inte sett honom. Men ser jag honom säger jag till förstås!

Har du snott min dunderhonung? hur kan annars en gammal klen jävel som du orka dej upp ur sängen?
En gammal, klen...!? Nä nu blommar skorstenen, vad är det du säger pojk!? Nu blir jag förbannad!


Do you want some of my playboy bunnies? They are to old for me now, and the only one on this planet who is older than me are you..

Jag förstår inte vad du säger människa, är det här engelska? Ja det var ju synd, är nämligen inte så bra på det språket, tack för att du tog din tid att försöka i alla fall!

Om du var jättefattig och hade 5 barn som du skulle laga mat till, så kommer din elaka granne och häller vatten i den sista oljan... vad skulle du göra då? (uttalas på finlandssvenska)

Jag skulle troligtvis ta mig en sked och lirka ut oljan därifrån. Men innan det hade jag blivit ruskigt förbannad på den jäkeln.

Har du hittat Nemo?
Vet du var P. Sherman Wallabyway 42 Sydney ligger?

Hemskt ledsen, men nej! Jag hittade däremot en söt liten orange-vit fisk vid bryggan i fjol som jag har satt i en glasskål - som han trivdes..! Innan han.. avled.

Tycker du om sprit? vilken är din favoritsort? Hur gammal var du när du söp dej full första gången? Kan du berätta om något roligt fylleminne du har?
Ja, sprit gillar jag - all sprit, men jag skulle nog säga att en sup Elder Booze är favoriten så snyggt. Jag var omkring 32, det var tidigt på den tiden må jag säga! Nä, jag har nämligen väldigt dåligt fylleminne, men kommer jag på nåt ska jag berätta - det kan jag lova!

Hur sover du? Snarkar du? pratar du i sömnen? går du i sömnen? sover du naken? Vad brukar du drömma om?

Jag sover förbannat bra ska jag berätta för dig. Snarkar gjorde jag under 1800-talet, men absolut inte längre! Aldrig har jag pratat i sömnen men gått i sömnen - det har jag gjort. En dag vaknade jag av att Rysslands tsar kittlade mig på tårna, ja som jag skrattade åt det! Nä vet hut - nattskjortan är hundra gånger bättre än nakenhet! Jag drömmer om allt möjligt, men morgonen därpå glömmer jag vad jag drömt om, lustigt va?

Bestefarsan! Jag behöver verkligen din hjälp - kan du hjälpa mig??!!!

Nej jag har inte tid just nu, hemskt ledsen!

Jag är så himla trött jämt, vad ska jag göra?

Sov för böveln!

Jag nyser jämt, hur ska jag gå till väga?

Håll för öronen i 20 sekunder 10 gånger i timmen - funkar för mig!


Jag botar nysan, som jag kallar det så snyggt!


Alla säger att jag är tokig, varför då?

Kanske du är tokig.. vad vet väl jag?

De sju dvärgarna är sjuuuuukt jobbiga, jag vill flytta hemifrån men de tvingar mig att städa hela tiden.. hjälp mig snälla bestefarsan!!

Tja, jag är inte expert på ämnet men du kan ju alltid rymma - det är jag däremot expert på. Ja, så mycket som jag har rymt hemifrån - otroligt, det är just vad det är!

De var en dailig tid vi hade i sommar bestefar, hvarför rädde du mig ige näär jag ige kunde simme?

Nu förstår jag inte vad du pratar om pojk, jag räddade dig visst - med hull och hår!

Hej kan du ett roligt skämt?

Ja, jag kan en om en fågel och en ekkvist, men den är för invecklad för att skriva ner här, så snyggt.

Har du nåra roliga skämt på lager? :D

Jovars, kan en hel del!

Vad skrattar du åt för skämt?

De som faller mig i smaken antar jag.

Vad har du för humor? :P

Det var ett jäkla tjat, jag har en ruskigt bra humor - det är det enda jag kan säga!

Är du medveten om att typ alla bloggerskor har frågestunder titt som tätt i denna period?

Jag var först, det kan jag lova dig.

Varför var du inte på bloppisen!!?? Du har säkert galet snygga kläder som bara ligger och aldrig används??

Jag var så galet bakfull om du minns? Jag kunde knappt lyfta mig ur sängen. Jag var inställd på att gå tills jag och Hans Brandebergare levde rövare på den där nattklubben, ja - men nog var det värt det alltid. Nästa år, då ska jag vara med!

Hej Bestefarsan! Jag slår vad om att jag är bättre än dig på "boogie-woogie"! Röstade du på mig i Let's Dance?

Jag sätter emot, jag har dansat i mer än 200 år må jag säga - ingen kan vara bättre än jag, möjligtvis Hans Brandebergare, han är en rackare. Nej, jag håller inte på med sånt tjaffs som att ringa in och rösta, baskemig löjligt!


Bestefarsan blir bestedansarn på dansgolvet!


Hej jag är en grabb på några år som vill veta lite om dina alkoholvanor: hur ofta dricker du? blir du ofta redlös när du dricker? är du alkoholist? favoritdrink? favoritklubb? favoritfestklädsel?
1. Det brukar bli nån/nåra gånger i månaden, med Hans Brandebergare förstås! 2. Ja, för det mesta - men det tycker jag bara är skojj! 3. Nja, har varit en ruggarns alkoholist - det var därför jag stiftade AA, men nu är det inte lika farligt med den saken. 4. Som sagt, Elder Booze är favoriten! 5. White Room helt klart! 6. Finkavajen och festflugen går alltid hem, men det viktigaste är vad man har under kläderna - ett par nya linnekalsonger kan betyda allt!


Kan du inte ha en tävling på din blogg!??
Vad är det för trams? Tävling? På en blogg? Nä för tusen - har aldrig hört nåt dummare!

Sådär mina vänner, frågeronden är klar för idag. Jag återkommer förstås imorgon med fler svar. Nu ska jag ta en lång promenad i det friska vintervädret.

Ha det underbart!

/Bestefarsan


Recension av Nilssons Nils

Hej kära gullevänner!

Ja, det var en rackarns utgång jag och Hans Brandebergare råkade ut för igår! Det var bannemig vilt, galet och jäklarns annama den roligaste utgången på länge - sanna mina ord! Jag kan tyvärr inte berätta så mycket om den då jag inte kommer ihåg ett jota. Jag fick nämligen, av misstag, ett litet piller i min drink inne på White Room. Men tjaa, vad kan man göra åt det? Ja, som Hans Brandebergare och jag skrattade åt det!

Innan jag svarar på era lustigt många frågor tänkte jag skriva en liten recension om min favoritbok som många är så nyfikna på så snyggt, "Nilssons Nils" som den heter så snyggt! Det är baskemig den bästa boken jag läst!

Nilssons Nils är skriven av Gottrid von Snabelhalva, låter det bekant? Nej, jag tänkte väl det! Anledningen är nog att den enda boken han skrev under sin livstid var just Nilssons Nils, han dog kort därefter. Men boken lever än och har kommit in i hela två upplagor, bilden längst ner är den lite modernare så snyggt!

Nilssons Nils handlar om den lilla pojken Nils för det mesta. I början bor han inne i Stockholms innerstad med sin mor och har det ruskigt bra. Sedan förflyttas han till sin far, gubben Nilsson, som han aldrig träffat. Hans mor insjuknar nämligen i tuberkolos. Nils hatar landet först men sedan blir allt mycket bättre och han får lära sig allt. Snart inser gubben Nilsson att Nils snart måste ta över gården och sköta allt själv eftersom han planerar att ge sig av.

Mer än så tänker jag inte avslöja - era nyfikna papiljotter! Den framkallar både tårar och skratt, en helt förbannad bra bok! Läs den imorgon!!!

Nu ska jag ta och svara på era frågor så fint!

/Bestefarsan




Det urbra boken som ni måste läsa innan ni dör - för böveln!

Utgång på gång (så snyggt)

Hej alla mina gottegrisar så snyggt!

Idag har jag bara tagit det lugnt. Jag åkte till stan med min gamle vän Harald Jönsson, ja det var längesen vi träffades så det var ordentligt trevligt med ett återseende! Vi tog färdtjänsten till Gamla stan där vi tog oss en titt på lite boutiques, som jag kallar det så snyggt. Sen kollade vi förstås på alla människor så klart, ja det är så trevligt att titta på alla glada människor såhär i januaritider!

När vi traskat runt en stund stannade vi på ett trevlans kafé som hette Kladdkakan och tog oss en bit, ironiskt nog, kladdkaka - ja, som jag och Harald skrattade åt det! Men vi tog med oss den ut till skogen eftersom Harald inte hade fått sin dos av D-vitamin, han är väldigt noga med det dagliga intaget så att säga - sicken tok!

Efter vårt fika så snyggt var Harald tvungen att ringa färdtjänsten - ja han har en fruktansvärd artros som besvärar honom ordentligt så jag fick strosa runt ensam i stan, men det var mycket trevligt ändå. När jag fick nog skickade jag med Paloma ett brev till färdtjänsten som kom på momangen, snabba som dom är så snyggt!

Nu sitter jag och väntar på Hans Brandebergare så snyggt, han kommer om bara nån minut. Vi ska nämligen ut på krogen, visserligen ska vi ta det lugnare än förra veckan. Jag kände att det vi nog tog i liiite för mycket, jag säger inte att det inte var kul för det vare! Men jag orkar tyvärr inte med ännu en lördag som fladdrar iväg utan att ha gjort något p.g.a. bakfyllan som jag fick förra veckan så snyggt.

Oj! Nu ringer Hans Brandebergare på dörren, dags att kila!

Simma lugnt!

/Bestefarsan


Jag sitter så snyggt i skogen, fryser lite - det var baskemig kallt må jag säga!

Svar på frågor - Del II

Hejsan kära vänner! Här kommer ett gäng till av frågorna!

Kan du inte berätta lite mer om denna Hans Brandebergare i kommande inlägg, är mycket nyfiken på vad han är för nån krabat!
Jovisst min vän, Hans Brandebergare - ja han är ju en mästare på det mesta kan man nog säga så snyggt. Han föddes i Brandebergen, därav namnet. Han är ju en smula yngre än mig, och har haft säkert 100 fruar. Ja, han är ju rätt så attraktiv kan man säga den där Hans Brandebergare! Han är ju som sagt bra på det mesta - bowling, badminton, yatzy, knyppling, väva, lösa sudoku, springa, spela golf, segla, schack, finna vackra damer, shoppa.. och så vidare. Han är en riktig krabat!

Varför fixar du ingen snygg och cool design, denna ser ut som nåt katten släpat in.... seriöst face the fact..!
Jag har länge finulat på hur jag skulle vilka designa min blogg, och det är på väg vänner! Men vad det där sista du skrev betyder, det vet jag inte.. face the fact? Antar att det är på engelska. Det var bättre på min tid då världsspråket var latin! Carpe Diem!

Du är den mest självgoda gubben jag vet!
Nej NU! Självgod - va fals! Jag är inte självgod någonstans! Jag skryter aldrig, och menar aldrig att verka bättre än vad jag är. Självgod - det västa jag hört på länge! Bövulen!

Hej, kan du svara på dessa frågor:

- vad använder du för anti-rynkkräm?
- vad tänker du ha på dig i vår? vårtrender?
- favoritklädesaffär?
- favoritklädesmärke?
- hur mycket tid lägger du ner på ditt utseende per dag?
- är du utseendefixerad?
Hejsan!
1. Jag använder inget sådant tjaffs, endast svenskt solsken samt lite oparfymerad tvål i asniktet en gång i veckan!
2. I vår har jag tänkt satsa på en ny skjorta, kanske en grön.. eller gul
3. Min favorit affär är nog Lars lagerlåda! Riktigt mysig äffär! Där kan du hitta det mesta av det bästa som jag brukar säga så snyggt1
4. Mitt favorit märke... Hm, vad svårt! Men jag måste nog säga Yngve Sven Larsson, alltså YSL. De har en del riktigt stiliga skjortor!
5. Varje dag lägger jag nog ned cirka fyra minuter på mitt utssende. Inte så myncket som somliga tror!
6. Nej för bövulen! Verkligen inte!

Hej! när fick du din första kyss? :)
Hejsan! Vilken skojjig fråga! Jag fick min fösta riktiga kyss, med tungor och allt, ganska sent i livet. Jag var väl runt 17-18 år på den tiden, och det var Anette, min fösta stora kärlek som gav mig den! Det är ett ögonblick jag aldrig glömmer, hon smakade nämligen ruskigt illa i munnen, hu!

Hej! vill bara säga att du är den häftigaste gubben jag någonsin har träffat!! och så har jag en fråga, hur mycket tar du i bänkpress?
Hejsan! Tack så mycket, jag blir hemskt smickrad! Som du säkert hört hatar jag allt som heter något med idrott, men inte för att skryta eller så- men jag är ruskigt stark sedan min tid som tynglyftare i slutet av 20-talet. Ja, 1820 alltså! Nuförtiden tar jag cirka 412 kg i bänkpress. Det du!




Jag för nåra år sen... hade nästan glömt när jag tyckte att röda indianflätor var snyggt, pinsamt så här i efterhand märker jag nu!


Hallå där! har du facebook? det skulle vara roligt om du la till mig där :)
Facebook, vaddå? Sådanna mordeniteter vet jag knappt vad det är, och "har" verkligen inte. Ni ungdomar borde verkligen inte sitta så mycket framför dumburken som ni gör, ut i solen och lek med er nu!

Vad betyder amöba?
Ett urdrag ur svenska akademins ordlista: Amöba är ett encelligt djur som tillhör urdjuren. Dess närmaste släktingar är ciliaterna. Sådär, hoppas du nu har svar på din stora livsfråga!



Böveln intressant må jag säga!


Har du någonsin funderat på ett könsbyte?
Faktiskt måste jag säga nej där. Jag har alltid trivts med den jag är, och levt mitt liv till fullo! Man måste acceptera sig själv för den man är och verkligen leva, Carpe Diem mina vänner! Carpe Diem!

Om du var tjej för en dag, vad skulle du göra då?
Spännande fråga.. Jag skulle antagligen sminka mig rikligt på morgonen, kanske testa vaxa benen så snyggt, och försöka komma underfund med alla mäns stora livsfråga: hur tänker kvinnor, och vad finns i deras handväskor?

Är du bi-sexuell?
Jag måste nog passa den frågan. Jag tror nämligen att alla människor är bi-sexuella, bara det att vissa inte vet om det. Det är bara slump att vissa faller för killar, andra för tjejer. Man kan bli förälskad i vem som helst- när som helst. Det är min filosofi. Men, hittills i mitt långa liv har jag bara fallit för det förtjusande kvinnosläktet. Men som sagt: smaken är som baken- delad.

Hur många leverfläckar har du på din vänstra fot?

Märklig fråga, men jag förstår att du undrar! På min vänstra fot har jag 12 leverfläckar. Jag har haft 16, men opereratbort flera stycken. Vissa jag trodde var ett hederligt födelsemärke visade sig vara en fästing. Luriga kryp det dära!




Bestefarsans fot för några somrar sen antar jag, visst ser det häftigt ut?

Hur gammal var du när du flytta hemifrån?

När jag flyttade hemifrån, eller rättare sagt ifrån Bestefar och bestemor så var jag 13 år gammal. Då var det dags att söka lyckan som dräng på en bondgård i småland, i Sverige. Det var tufft till en början, jag var ju bara en liten dräng!

Har du någonsin velat bli gravid?
När en kvinna jag var mycket fäst vid ett tag i livet förlöste vårat 15:e barn och en månad efter blev gravid igen (ja, jag vet, det var krut i mig på den tiden vill jag lova!) så tyckte jag att det kanske vore lättare om jag blev gravid, det slet så hårt på henne, Maj-Ros som hon hette. Och mycket riktigt, efter 17:e barnet dog hon i barnsäng. Tragiskt, mycket tragiskt.

Hejsan gubbe, det kan omöjligt vara du på alla bilder.. eller är du tjej ibland ELLERRRRR?
Som jag redan förklarat, pojkvasker, så har jag en mycket förvandlande kropp. Läs längre svar i "svar på frågor del 1".

Har du lunar, pea, facebook, msn ?
Inte vad jag vet. Vet nämligen inte vad det där är! Däremot är jag medlem på en trevlig "sajt" som heter glosboken.se. Där har jag träffat många härliga personligheter. Annars gillar jag att spela bingo på nätet- så snyggt!

Gillar du barn?
Jag elskar barn! Jag har ju hur många som helst själv, ja lite för många kanske, men barn är härliga varelser!

Är du allergiskt mot något?
har du någon aning om hur kränkande det är för mig som laktos intolerant när du alltid tjatar om hur mkt du älskar varm mjölk ?!!

Jag är allergisk mot getkött om det är ihop bakat med sojamjöl. Det kan vara lite jobbigt ibland.
Jag får be så hemst mycket om ursäkt ifall du känner dig kränkt, men det finns ju faktiskt laktos-mjölk i vanliga affärer! Baskemig, det var ju jag som uppfann laktosmjölken..

Jag tror inte att hans brandebergare finns.
förklara dig?

Nej nu! Vem är det som ska förklara sig, du eller jag?! Jag förstår inte hur du understår dig att anklaga Hans Brandebergare, den gode mannen, för att inte existera. Förklara DIG tack!

Hur känns det att hans brandebergare är bättre än dig på allt? är det inte lite kränkande?
Jo, lite ibland. Men mestadels är jag stolt över honom. Men ibland önskar jag att jag också kunde vara en hejare på yatzy..


Du är störskön! gillar du "djungelboken"?

Djungelboken är bland det värsta jag vet! Tacka vet jag "Nilssons Nils" och "Utvandrarna". Varför inte "Hem till byn"?

Hej, vet du när Nilsons Nils kommer som film? det är den bästa boken i mannaminne!
Men vad roligt att du gillar boken! Jag har filat på en regi till filmen, hoppas verkligen att den kommer till sommaren. Den som lever får se. 

Vad hette din första flickvän? har du haft en pojkvän?
Annette, se ovan :) Nej, jag har aldrig haft en pojkvän. Dock har jag haft många pojkar som vänner, men jag tror inte att det var riktigt det du syftade på.

Har du någonsin upplevt olycklig kärlek till din systers bästa kompis. Och om du har gjort det eller skulle göra det, skulle du då tala om dina känslor för henne? Nu menar jag inte att jag är kär i min systers bästa kompis, absolut inte, det här är absolut ingen personlig fråga, jag bara undrar lite spontant...
Hejsan! Jag har ingen syster, men hade jag det hade jag säkert blivit kär i hennes bästa vän. Jag tror att denna fråga är mer personlig än du vill avslöja. Jag tycker att du borde leva varje dag som om det vore din sista. Och du vill ju vara med din systers bästa vän. Du borde prata med henne om hur du känner. Carpe Diem!

Har du någonsin träffat amerikas president?
Många gånger, Alla Kennedy har jag träffat, och även Bush-familjen. Har även mött flera av de tidigare, men jag minns inte deras namn..




Ser ni att det är gamle Bestefarsan som står bredvid självaste George Bush? Spexare som han är så snyggt!



Vilket parti röstar du på?
Det är egentligen min ensak, men okej: Femenistiskt Intiativ.

Gillar du ditt liv? är det inte hemskt att alla dina vänner dör innan dig? 
Jag älskar mitt liv. När släkt och vänner dör så får man skaffa sig nya helt enkelt, svårare än så är det inte.

Assågubbe! skaffa ett liv!! Asså, vafan, sitter och spelar yatzy med en gubbe som inte ens finns. eller varför är han aldrig med på bild, vava??
Nu får det vara nog! Jag är trött på dessa elaka kommentarer, det är inte bara dumma, de är elaka också!  Jag älskar mitt liv och lever som jag vill. Yatzy är ett mycket trevligt sällskapsspel, som jag tycker att ni unga underskattar det något så enormt. Hans Brandebergare finns! Han är bara lite rädd för kameror efter en traumatiskt uppväxt.

Är du ensam?
Nej det kan jag inte påstå. Jag lever ju knappt ensam, jag har ju Paloma! Och så har jag en stor umgängeskrets!

Har du haft tuberkolos?
Oja, men som ni vet så har jag ett mycket gott läkekött, så jag klarade mig såklart!

Du är väl medveten om att du bör vara miljonär med tanke på att du har grundat allt, och jobbat som typ allt..?
Ja det är jag medveten om. Jag har ju somsagt en del pengar under madrassen.. 


Har du någon ärkefiende? vem, och hur hanterar du honom/henne?

Jag har två ärkefiender. Den ena är lite halare och solariebrun. Den andra kör på lite mera sliten stil- om ni förstår vad jag menar. Jag hanterar dem inte på något särskillt sätt, bara blänger lite då jag går förbi. De har faktiskt anklagat mig för att göra andras jobb en gång i tiden, ruskiga prickar det där!

Vill du leka med mej?
Det kanske blir kul, vad sägs om nu på söndag i lekparken? Cirka 09.30? Hör av dig till mig! 

Kan du trolla?
Inte för att skryta eller så, men jag brukade vara Sveriges största trollkarl för ett par år senda, större än han Joe Labero iallafall, han är ju en riktig amatör!


Bestefarsan trollar lite med Paloma, gammal bild...busenkelt trick förresten, ska lära er det nån gång här framöver! Det kan jag lova!



Nej nu hörrni, nu orkar jag inte mera! Jag svarar på resten av frågorna senare!

Kramar Bestefarsan


Långfärdsskridskor på sjön

Hej igen vänner!

Gudskelov, höll på att glömma att skriva vad jag gjort idag. Tur att jag kom på det!

Idag har jag och Hans Brandebergare åkt långfärdsskridskor på sjön, riktigt härligt må jag säga. Ja, kylan och snön har ju kommit tillbaka så snyggt - det tycker jag är skojj! Inte för att skryta eller så men jag är en riktig hejjare på skridskor men om jag ska vara helt ärlig är Hans Brandebergare snäppet bättre än mig, han kan göra massor av konster - helt fantastisk är han! Synd att jag inte kan det där med konster.. menmen vänner - man kan som sagt inte vara bäst på allt! Glöm inte det vänner!

Efter skridskorna åkte vi till ålderdomshemmet där tog vi en bit mat. Vi hälsade på några som Hans Brandebergare kände, trevliga människor var det minsann, ja Hans Brandebergare har en otroligt bra smak vad gäller vänner hehe.. Efter maten (ärtsoppa och pannkakor såklart!) gick vi till stan för att handla lite kläder. Hans Brandebergare hittade massor av plagg han ville han, men jag, jag hittade ingenting! Menmen inte bryr väl jag mig om det!

Nu kära vänner, ska jag - Bestefarsan - ta mig ett bad! Min kropp blir så frusen och skrumpen så här på vintern.

Ha det gott!

/Bestefarsan


Jag på skridskorna så snyggt, jag blir även så härligt röd om kinderna när jag är ute i den friska vinterkylan, men Hans Brandebergare - ja, han blir sharlakansröd må jag säga!

Svar på frågor - Del I

Vänner, vänner, vänner: sansa er en smula!

När jag loggar in här så snyggt ser jag att jag fått hela 164 frågor! (förra inlägget hade jag en frågestund så snyggt!) Det är helt otroligt, men fortfarande inte helt oväntat... jo jag är ju en rätt så gammal gubbe som levt i många decennium så att säga, ni har väl otroligt många fler frågor på lager antar jag men de får vi spara till en annan frågestund, jag tycker vi sätter punkt där! 

Jag tänkte ta och dela upp alla frågor så snyggt i flera inlägg, för alla frågor kan jag förstås inte svara på i ett hugg - det blir alldeles för utmattande! Det är så kul mina nyfikenheter att ni är så nyfikna på er gamle bestefarsa! Då börjar vi då:

Har du någonsin varit gift?

Nää, jag är inte den som gillar att binda mig till saker... jag har ju varit med många olika tjejer, så snyggt, men gått och gift mig som en och annan medelsvensson - det har jag inte gjort!


Har du några barn?

Jadu, har inte riktigt koll på antalet så snyggt men visst har jag barn. Jag har ju lämnat mina spermier till en spermabank och det kruxar ju till räkningen...

Hur var Karl den 12 egentligen? snygg, snäll, smart..?
Karl XII menar du? Jovars, han var hygglig.. lite självisk skulle jag nog säga.


Bestefarsan, vad är knepet, hur kan du ha levt så länge?

Daglig motion och sund kost är väl ledmotivet. Men jag skulle nog säga: Ett gott skratt förlänger livet! Ha skojj för tusan! 


Var du hippie nån gång?

Ja, nån gång under andra hälften av 60-talet var det faktiskt jag som skapade hippie-religionen som jag kallar det så snyggt. Men jag la av efter ett tag, vi gjorde en del dumma saker...


Jag som hippie, så hippt! (Fyndig som man är!) Spexade med ögonen gjorde jag också!



Vad är din favorit mat?
Jag skulle säga vaniljbullar med varm mjölk om jag får?


Är du, eller har di varit, beroende av nåogt , ?
Kärlek och vänner! Och att ständigt förnya livet!


Hur kom du på attdu skulle starta en blogg?
Tjaa, man har väl koll på vad som är modernt så att säga.. sen vill jag visa världen att livet inte är tråkigt/kört efter 100!


Varför är du så självgod?
Jag? Bestefarsan? Självgod!? Kommer aldrig på fråga! Jag är nog den som är mest noga med att inte skryta! Böveln!


Tror du att hans brandebergare kan ersätta kg som din bästis?
Tja, som det ser ut nu.. ja.


Hur gammal ÄR du engentligen? När fyller du år?
Jag fyller faktiskt 302 jämnt i år, den 14 februari - då blir det dunderkalas som heter duga!

I hur många länder har du varit?
I stort sett hela världen.

Gillar du sport? Har du någonsin sett på OS live?
Jag hatar all sport, förutom möjligtvis dans... japp OS har jag sett live - urtråkigt, men en sak man måste ha gjort innan man dör.


Varför brevduva? det är 2000-talet, vad är felet med en mobil lixom??

Jag litar inte på dagens teknologi, dessutom är jag inte så teknisk.

Är du medveten om att din duva heter samma sak som brevduvan i bröderna lejonhjärta? vem härmade vem?
Självklart vet jag väl det, det var dem som härmade mig de jäklarna!


Hej bestefarsan!! jag förstår inte, hur kan du se så ung och fräsch ut? jag menar, du är ju iaf snyggare än medeln när det gäller 100+-åringar??!
Långa skogspromenader med solsken ger mycket D-vitamin som är riktigt bra för hyn!


Vad använder du för skönhetsprodukter till vardags?
Inte behöver jag nåt sånt tjaffs, men jag använder garnier nutrisse creme när jag har lust.


Tja! vad heter du egentligen? för Bestefarsan kan du väl ändå egentligen inte heta? eller :P
Attans, tänkte väl att någon skulle fråga det... Det är jättefult, vill inte säga det riktigt, danskt är det också.


Jag har en liten fråga.. du har olika kroppsformer på nästan varje bild (som förövrigt är tagna dagen efter föregående) sorry men det är fan inte normalt, tvivlar på att det är din kropp på alla bilder :/
Nej det har du helt rätt i, men det är väl inte heller normalt att man blir 300 år heller? I alla fall så har jag väldigt hög ämnesomsättning i min kropp. Äter jag mycket - blir jag tjock, tränar jag mycket - blir jag slank och stark, gör jag ingenting alls - får jag en ynklig kropp : på studs!


Vilken är din favoriträtt?
Jag är barnsligt förtjust i vaniljbullar med varm mjölk!


Jag har undrat en sak länge, jag fattar inte riktigt... varför har du olika hår varje dag? vad är din naturliga hårfärg/hårtyp?
Jag är egentligen skallig... har peruk varje dag.


Glömde... vad använder du för hårprodukter??
Jag är ingen rackare på skönhetsprodukter.. men jag använder tvättvål till min kala skalle.


Hej Bestefarsan! Röker du/har du rökt någon gång i ditt långa liv?

Aldrig cigaretter, men pipa rökte jag som en skorsten i några år. Sen har jag ju rökt lite starkare grejjor i mina unga år men det finns inte så mycket att säga om den saken...




Jag under min tid som skorsten som jag kallar det så snyggt!


Jo Bestefarsan, jag ska ner till Lettland såhär till helgen och jag undrar om du vet några bra s.k. "horaffärer", du vet där man kan köpa horor? Jag har ju varit i Lettland ett flertal gånger men aldrig hittat en riktigt bra horshop.. antingen för dyrt för min allt för begränsade plånbok (p.g.a mitt kaffemissbruk och köpe av dyra skor och kläder) eller så har hororna varit för fula/dåliga - om du hajjar? ;)

Självklart hajjar jag. Förr var jag som du: tror jag är tuffare än vad jag är, men egentligen är jag så ful/töntig att de enda tjejerna jag kan få är horor - som jag gissar att du är nu? Det är fel att köpa horor, gör det inte. Skaffa ett jobb som du är bra på och få ordning på ditt liv, inget mer kaffe och dyra kläder okej? Angående dina förra "horköp": man får vad man förtjänar! Baskemig!

Du har fett snygg klädstil, varför har du slutat med "dagens utstyrsel"?? det är jättebra ju!

Tack! Ja, jag ska försöka göra det lite oftare.

Känner du inte lite skuld över att skaffa en ny "bästis" på ögonblicket efter att KG dog?
Nä, jag tror inte KG hade velat att jag skulle vara ensam och ha tråkigt.


Hej! varför skryter du så mycket?
Vad i helsingland säger du!? Jag skryter aldrig!


Du är jättesöt och jag vill gärna träffa dig, kanske ta en fika eller nåt? jag har skrivit min mejl ;)

Jovars, vi får väl se var framtiden bär oss.

Du och Kåge är/var sjukt lika varann, har du aldrig undrat om ni är/var tvillingar??

Nej.

Hej, har du varit mentor för en klass någon gång - och klassen klagade på dig så mycket så du var tvungen att sluta? Det har jag! Jag vet inte hur jag ska kunna smälta det, de var så jävla dumma i huvudet ju - vad skulle jag gjort!? Nu tittar jag bara snett på dom i korridoren, känns lite bättre men jag är absolut inte fullt tillfredsställd. Hjälp mig Bestefarsan!!!
Klistra på ett leende på dina läppar och försök att strunta i det! Det blir inte bättre för att du blänger på dem.


Är du medlem i AA?

Jag stiftade AA, men är själv inte medlem.. längre.


HEJ! VILKET LAG HEJAR DU PÅ?
Hej du, jag hatar sport men skulle jag säga ett lag är det väl Bajen (Hammarby alltså) då. Man har väl haft en och annan bajen-period i livet.




På den här bilden var jag galen i Bajen!



Varför lägger du aldrig upp en bild på Hans Brandebergare om han nu är så jävla fantastisk?
Han avskyr att vara med på fotografier men visst skulle jag kunna slänga upp en bild så snyggt nån gång framöver.


Goddagens! Hur många peruker har du egentligen, hur håller du dom rent? Tack på förhand!

/Bjarne
Hej Bjarne! Tja, det är väl ett antal.. har inte räknat dom men när jag får tid över kan jag ju alltid återkomma om det.


Hej! jag har precis köpt en duva, nu behöver jag bara ett namn till den.. lite hjälp tack?? hon är gråspräcklig!

Skojj att du frågar, jag skulle säga Konrad.


Hej! Du är min förebild Bestefarsan och jag vill leva precis som du men jag vet inte hur jag ska göra.... jag är ganska blyg och så, gillar inte riktigt stora folkmassor och min plånbok är ganska liten - ändå vill jag leva efter carpe diem som du! Hur ska jag gå till väga?

Så skojj att höra! Ja det kan ju bli lite svårt med den bakgrunden men försök bara att leva så att du känner dig nöjd efter varje dag. Du behöver inte hålla på med extrema grejjor som Bestefarsan, det kan handla om goda gärningar eller varför inte bara umgås med de du gillar! Du kommer snart hitta den stil av carpe diem som är din.

Hur fan kan du tycka "Nilssons Nils" var bra!? DEN SÖG!!!!

Hur i helsefyr kan du tycka så? Jag antar att när du skriver att "den sög" menar du att den var mindre bra? Tja, smaken är som baken - delad, som jag brukar säga så snyggt!


Heeej! Är du rik? Med tanke på alla saker du gör varje dag borde du ju vara rikare än medelklassen iaf :P

Jovars, har väl en del slantar under madrassen.


Ibland är du tjock, ibland är du smal. ibland har du en liten pojkkropp, ibland har du en kvinnokropp. du har olika kroppsformer mest hela tiden - förklara bestefarsan!
Läs längre upp för en liknande fråga med svar.


Jag fattar inte, varför är det sommar på vissa bilder som du lägger upp i januari (alltså från den gångna dagen)??!

Ibland blir det strul med kameran, dubbelexponering, ljusfel eller helt enkelt årstiden. Knasigt va?


Hur klarar du av att leva ett sådant hektiskt liv? Får du aldrig nog? Du är ju trots allt rätt så gammal!
Åldern har ingen betydelse som jag brukar säga... jag älskar mitt liv och tänker leva såhär tills den dagen jag dör!


Vad hände med fredagsklippen?

De kommer när jag hinner spela in!


Vad hände med fredagsklippen?

Ska det vara på det här viset så: De kommer när jag hinner spela in!


Du är så söt!!! kan du bli min morfar?

Nej, såvida jag inte är farsa till din mor?

Hej! Vad gillar du för musik?

Det mesta, men Lasse Berghagen, som jag kallar honom så snyggt, är en av favoriterna! Han har jag ju trots allt träffat också - en dag i junimånad vare bestämt, han är himla trevlig den där Lasse!



Jag och Lasse så snyggt!

Heej!! :) vad tittar du på först hos tjejer? ;D vad föredrar du: brunt eller blondt hår :P
Jag tittar på öronen, knasigt va? Men det attraherar mig faktiskt. Egentligen föredrar jag grått men för att svara på din fråga: blont om jag ska vara ärlig!


Favvobok?

Helt klart "Nilssons Nils" - en förbannat bra bok! Den handlar om en pojke som heter Nils som flyttar ut till landet med sin far - ruskigt bra!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Sådär mina vänner, det får duga för idag. Hoppas ni är nöjda med svaren, jag återkommer självklart imorgon med resten av frågorna! Nu ska jag ta och tappa upp ett hett bad.

Ta väl hand om er!

/Bestefarsan


Frågestund!!!

Hörrni, kära vänner! Nu är det äntligen dags för frågestund här i bloggen - så snyggt!

Fråga vad du vill, om vad, och hur och när! Bara din fantasi kan sätta gränser!

Jag lovar att svara på alla frågor, ovasett hur lång tid det kan tänkas ta! Haaha ja, jag förstår ju att ni har massor att fråga en gammal räv som jag som har levt så länge, och jag är beredd på tusentals frågor! Kom igen nu, ni får ett dygn på er !

Kramar

/Bestefarsan



Här sitter jag så snyggt och väntar på era små härliga, nyfikna frågor era smultrontoppar!

Bestefarsan + Hans Brandebergare = :)

Se, kära vänner! Titta vilken stilig rubrik jag har skaffat till detta inlägg! Faktum är att det var Hans Brandebergare som kom på att jag skulle ha en så ungdomlig stil på den - så snyggt!

Ja, som många av er säkert redan har listat ut så tillbringade jag morgonen med Hans Brandebergare. Vi spelade yatzy, drack kaffe och talade om livet. Ja, Hans Brandebergare slog mig såklart på yatzy, den gamle räven har ju varit med i yatzy-landslaget! Imponerande, eller hur? Jag har ju mest spelat yatzy som en ren hobby, jag visste ju inte ens om att de hade ett yatzy-landslag. Som Hans Brandebergare skrattade åt det.. Jag kände mig nästan lite bortkommen. Men bara nästan.

Hans Brandebergare var sedan tvungen att åka iväg i sin nya sportbil, han skulle på något dop eller något annat ointressant, jag vet inte så noga. Hursomhaver så tänkte jag att det nu var ett perfekt tillfälle för mig att fösöka bli lite bättre på volleyboll. Jag vill ju inte bli totalt utklassad i allt som jag gör med Hans Brandebergare, det börjar bli en smula föromjukande.

Jag åkte med färdtjänsten till närmaste bollhall - så snyggt. Sen spelade jag tills mina armar blödde. Eller, nästan iallafall. Men det gjorde förjäkligt ont - ursäkta uttrycket, men samtidigt var det skönt. Märkligt det där, jag har ju varit en professor i psykologi på unga dagar, och inte för att skryta eller så, men jag var en rackare på det, men jag har aldrig varit med om detta som jag nu själv upplever. Mycket, mycket märkligt.

När jag kom hem efter volleybollspelandet så tänkte jag att jag skulle se en debatt på svt24, det skulle handla om något ruskigt intressant: äldrevårdspolitikens strukturform! Ja, låter det inte som ljuv musik i era öron? Men, till min stora förskräckelse så fungerade inte min tv. I all min förödelse ringde jag Hans Brandebergare. Han kom direkt och tog med sig en händig svåger ifrån det dära dopet - eller vad det nu var - som fick den att fungera igen. Tydligen var inte sladden i. Som vi skrattade åt det dära sen, eller ja, mest dom faktiskt..

Nej nu ska jag nog gå och äta en vaniljbulle, ja: jag är ju så barnsligt förtjust i sådanna!

Kramar

/Bestefarsan



Jag sitter i färdtjänstens bil påväg till bollhallen. Ja, chauffören hade en sån gullig liten viff (som jag kallar det så snyggt) att jag bara var tvungen att be honom ta kort på oss två. Ja, jag är en jäkel på att ta hand om hundar säger jag bara!

Hans Brandebergares födelsedag!

Käraste underbara vänner en sån vacker dag som i dag!

Den här dagen har varit en toppendag! Hans Brandebergare fyllde nämligen år idag, så snyggt. Ja, det har vi firat hela dagen! Det började vid 4-snåret när jag plingade på hans port och överraskade honom med en behaglig frukost. Jovars, man har ju stått och slitit ut sig i timmar för att det ska bli bra! Han blev väldigt glad åt sina gustavskorvsgratinerade räffelsmörgåsar - min specialitet!

När han ätit färdigt, jovars jag tog väl också en och en annan mumsbit, fick han sin födelsedagspresent (eller presenter rättare sagt, ja inte för att skryta eller så men jag är ju en rätt så generös gubbe!) Han fick en förbannat bra bok, Nilssons Nils heter den. Den handlar om en pojke som heter Nils som flyttar ut till landet med sin far - ruskigt bra! Den fick han i alla fall, sen köpte jag honom en festlig fluga med små helikoptrar på - jovars man har väl koll på vad som är inne! Det som låg i det sista paketet var två biljetter till filmen "Benjamin Buttons otroliga liv"!

Vi stack, som det heter så snyggt, därefter till biografen och såg filmen som var otroligt bra! Den påminner faktiskt lite om mig och min barndom, men jag är nog snyggare än honom! I slutet bölade både jag och Hans Brandebergare, ja som vi skrattade åt det!

Sedan satte vi oss i Änglaparken, som det heter så snyggt, och matade de stackars arma duvorna och pratade nya minnen och vad vi skulle hitta på hädanefter. Ja, Hans Brandebergare är en otrolig planerare, det är lite ruskigt - jag är en sån dålig planerare! Men han är också väldigt spontan, väldigt spontan - som jag ungefär.. naa lite spontare kanske.

Vi åt lunch på en trevlans restaurang på söder, hade det mycket trevligt. Vi betygsatte alla damerna som gick förbi oss. Ja, som vi skrattade åt det! Det blev många 6:or utdelade om du fattar vad jag menar Hans Brandebergare? Hehe, ja det är ett litet internskämt mellan mig och Hans Brandebergare!

Efter lunchen, vid tresnåret, tog vi oss en volleybollmatch. Ja som Hans Brandebergare klassade ut mig! Helt otroligt hur duktig han är på volleyboll, jag är så dålig, så dålig!

Sedan skildes vi åt, han skulle tydligen ta en lur innan han skulle gå på restaurang med sin släkt, sicken dåre!

Ja, så kul vi hade Hans Brandebergare och jag idag, förbannat kul. Det måste vi göra om! Nu skall jag ta mig en sängfösare innan jag går och knoppar!

Ha en fortsatt förbannat bra dag!

/Bestefarsan




Hans Brandebergare fotade mig så snyggt i parken, och vänner: jag vet, jag vet - ruskigt skum placering av parkbänken, men vad kan man göra? Ja jag är ju bara en gammal gubbe, inte kan väl jag flytta den bjässen!?

Yes sir, I can boogie!

Kära vänner!

Idag kom Hans Brandebergare med en lysande idé! Han ville pigga upp mig efter Kåges begravning igår - han är allt en sann vän - och kom därför med förslaget att vi skulle gå och dansa boogie voogie, precis som vi båda var kungar på under 50-talets glansdagar! Ja inte för att skryta eller så - men Hans Brandebergare är en riktig hejare på att dansa. Han har medverkat i alla säsonger av Let's dance som det heter såsnyggt, och det var nog baskemig han som grundade hela dansen!

Jojjo, mina vänner, han är allt i en klass för sig, Hans Brandebergare.

Hursomhelst, vi gick till en såkallad dansstudio och där var det trevliga unga damer som dansade med oss. Mycket trevligt var det iallafall, och efteråt bjöd jag och Hans Brandebergare med dem på en kopp kaffe på ett mysigt, spartanskt café - som det heter så snyggt. Nåja, damerna var nog mer inresserade av Hans Brandebergare än av mig... Men, man kan ju inte vara bäst på allt - så snyggt!

Efteråt gick jag och Hans Brandebergare hem till honom och såg en inspelning av en underbar dokumentär om encellade amöbor! Ytterst facinerade måste jag säga, Hans Brandebergare har en så förbannat - ursäckta språket, bra smak på tv-program! Den höll på två timmar, och sedan pratade vi lite gamla minnen från i lördags då vi var på partaj - så snyggt. Som vi skrattade åt det!

Nejnu mina vänner, vilken nattsuddare jag har blivit! Pyjamasen väntar, imorgon är en ny dag med nya äventyr!
Tag hand om er nu!

Kramar från Bestefarsan

Dagens Bekännelse: Jag är lite rädd för amöbor.. Obehagliga varelser det dära.



Jag buggar så snyggt med en het böna som jag kallar det så snyggt! Men inte lika snyggt som Hans Brandebergare förstås den rackarn!

Till minne av KG

Hejsan vänner såhär på kvällskvisten!

Har precis kommit hem från KG:s begravning, en riktigt trevlig tillställning - dock mycket sorglig då han var min bäste vän. Jag kan inte säga så mycket mer om begravningen tyvärr. Inga bilder fick jag till heller tyvärr. Men en sak kan jag berätta, och det är att jag läste upp en dikt, en diamantdikt som det heter så snyggt, som jag hittade bredvid KG:s sjukhussäng. Ja, han var en riktig poet den där KG. Såhär löd den:


Grönsakstillstånd
Förödande, Stilla
Andas med apparat, minns, ligger ner - ett liv ej värt att leva
Förlamad, ensam, i väntan på döden
En sommaräng
Varm, grön, underbar
Paradis
Döden



Ja, jag blev nästan lite tårögd när jag läste den för församlingen, men det är väl inget underligt. Det här inlägget hade jag tänkt att tillägna min kära gamle vän KG, lite minnen och skojjig fakta som ni inte visste om honom. Jag hoppas att han ler där uppe i himlen åt detta.

Ja KG han föddes för mycket mycket länge sen i Oxelösund. Ja den rackarn valde att ploppa ut i Oxelösund av alla ställen, en riktig buse är vad han är! Han levde en helt vanlig barndom antar jag, med så mycket som 14 syskon omkring sig! Ja hans mor var riktigt stormförtjust i barn, eller så hade de inte råd med kondom - jag kan inte det där så noga!

KG och jag har känt varann sen han var pojkspoling och jag var äldre än en pojkspoling men fortfarande i kategorin pojke, eller grabb som ni kallar det så snyggt. Han och hans stora familj kom till Danmark en gång och då av en konstig anledning hamnade vi i samma gruslåda. (Jo se, sandlådar var inte uppfunna på den tiden ännu...) Vi hade riktigt trevligt med våran lek i gruslådan. Nästa dag lekte vi i äppellunden och dagen efter det badade vi nakna i den lilla ån där vattnet plaskar så härligt. Jag och KG var bästisar och bundis som man kan kalla det så snyggt, vi kallade oss så snyggt för KG och BF. (BF stod för Bestefarsan så klart, ibland blev det även BB= Bestebarnet, för farsa kunde man inte riktigt kalla mig, då jag bara var en liten påge, fast ändå var jag som en farsa till honom - ja jag var ju en massa år äldre än honom redan då.)


Lite småskojjig bild KG tog på mig när vi badade nakna i ån.


Men KG och hans familj skulle ju förstås hem någon gång också. Sant som det var sagt försvann de efter 13 dagars vänskap. Ja det var jättesorgligt, jag saknade min bästa vän som alltid hade upptåg på gång.

Det var en svår tid för mig utan KG, jag var lite.. jag ska inte säga utstött, men jag var nog inte det mest populära barnet under min skoltid i alla fall. Men jag fick till slut lite nya kamrater och med tiden glömde jag bort KG. Eller glömma och glömma, jag tänkte inte förgäves på honom!

Men så återförenades vi igen en hel del år senare, under första världskriget närmare bestämt. Han kände igen min vackra nuna och jag förstod direkt att det var gamla KG. Vi hade en trevlig tid under kriget, trots omständigheterna - det var ju krig för fasiken! Efter kriget lovade vi att hålla kontakten och det har vi gjort, i vått och torrt!

Ja han var en riktig jäkel den där KG. Väldigt spontan av sig, åkte både räserbåt och räserbil samtidigt, lärde sig flyga flygplan - över en brinnande vulkan! Han utbildade sig till mäjk-upp artist (en sån där som lägger kosmetika på kvinnor), frisör, militär, advokat, läkare, sjuksköterska (!), greve, kung, modell, journalist och televisionsprogramledare - ja hans CV var väldigt imponerande kan jag ju säga.



KG under sin tid som greve.


Men så jäklig att hoppa bungy jump utan lina, det är galenskap. Men det är väl antagligen ödet, det var menat att det skulle bli så. Om inte, på ett annat sätt. Men han dog i alla fall av någonting som han älskade att göra, det värmer i hjärtat så gott.

KG fick aldrig några barn, han hade på tok för mycket fritid för det! Han levde livet hela tiden, varje sekund och tiondels sekund. Han var noga med att aldrig slösa bort tid på människor som gjorde honom arg eller ledsen eller saker som var tråkiga eller helt onödiga. Han kan man kalla carpe diem-nörd så snyggt!

Ja KG älskade även filosofi. Hade han någon minut över ägnade han en och en annan tanke till både meningen med livet och "finns gud". Kristen var han också, så in i bänken - men ändå levde han rövare som en och annan ateist som det heter så snyggt. KG och jag hade mycket gemensamt, vi var till exempel båda barnsligt förtjusta i vaniljbullar med varm mjölk som jag har nämnt tidigare. Ja, det är så gott så.

Det finns många saker till att säga om KG. Han var en underbar gubbe/vän, min bästa vän. Men att skriva ner hans skojjplojjiga stunder kommer han inte tillbaka till jorden så det får duga såhär. KG:s död är nog det största hålet i mitt liv, i mitt hjärta. Men vänner: jag kan leva med det! Jag minns honom som den gubbe han var, jag kommer aldrig att glömma den rackabajsarn och detta skulle gudarna veta!

En skojjig sak ni kanske vill veta om KG är att han egentligen inte hette KG/Kåge. Jo, det var bara hans smeknamn så snyggt. Han hette egentligen Klas-Göran, ni vet den där fina låten som går någonting såhär "Är du kär i mig ännu Klas-Göran.." Ja, den låten skrevs faktiskt till KG (eller Klas-Göran som han hette så snyggt), det är lite skojjigt. Lill-Babs hade ju en liten förälskelse i honom ett tag, dock ej besvarat. KG hatade Lill-Babs!



KG och Lill-Babs. Som hon gillade honom!

Tjaa, det är det jag har att skriva om KG. Jag känner att han alltid kommer att vara med mig, han är den beste vännen jag haft i hela mitt liv!

R.I.P Klas-Göran Frimansson från Knoppen

/Bestefarsan


En sista bild på KG för idag när han var nudist OCH radiopratare - den ni! Ja KG var en sådan gubbe som kunde hålla fler än en boll i luften han!


P.S. Om ni undrar varför KG alltid har samma ansiktsuttryck på alla bilder så är anledningen att hans ansikte förlamades av någon knasig anledning när han var på en cirkus i Italien. Ja, som vi skrattade åt det han och jag. D.S.

Vilken natt!

Kära vänner! Jag ber så hemskt, hemskt, hemskt mycket om er ursäkt för att jag inte skrev igår. Det var nämligen så att jag var så förfärligt "bakiS" som ni unga kallar det - så snyggt!

I fredags kväll gick ju som sagt jag och Hans Brandebergare till Stureplan för att "partaja" så snyggt! Inte för att skryta eller så, men Hans Brandebergare är en riktig partyprisse. Han tog med mig till hans favoritställe som han är löjligt förtjust i : White room. Inte för att skryta eller så, men det var ju mest som en lång kö. Många kom knappt in, men Hans Brandebergare den luraren - Han kom knappt ut!

Haha, som vi skrattade åt det där. VI hade en kanonkul natt. Många unga fina damer ville såklart dansa med Hans Brandebergare, och några även med en så gammal stofil som jag! Och som vi drack, jaa, Hans Brandebergare är barnsligt förtjust i tequila, så det vart kanske några för många för mig, även om Hans Brandebergare tål obegränsade mängder, - den rackarn!

Hursomhelst, jag kom hem löjligt sent, runt 5 på morgonen! Jag som brukar gå upp så dags! Sedan var liksom hela dagen förstörd kan man säga. Jag hade en fördjävlig (ursäckta uttrycket) migrän, så jag låg mest i sängen. Sedan kom Hans Brandeberg den retstickan till gubbe vid lunchtid och frågade hur jag mådde. Som vi skrattade åt det!

Idag mina vänner är det dags att säga farväl till Kåge. Hans begravning äger snart rum, så jag ska åka om bara några minuter. Vi hörs kanske sedan!

Kramar från Bestefarsan



Jag hamnade bara på en enda bild igårkväll. Tyvärr ingen från när vi festade så snyggt (och hårt) utan mer framåt småtimmarna skulle jag kunna tro, ja jag minns inte så mycket från gårkvällen! Hans Brandebergare hamnade inte på någon bild, han hatar att vara med på bild vilket jag inte alls förstår eftersom han är en förbannat stilig gubbe!

Helbra dag

Hej alla vänner en sådan här vacker kväll!

Idag vaknade jag runt 4-snåret, jag vet lite sent men ändå kan man väl få unna sig någon sovmorgon ibland... Jag åt frukost medans jag lyssnade på RIX FM:s morgonshow eller "morronzoo" som de kallar det så snyggt. Det är ett huggarns bra radioprogram faktiskt!!!

Efter frukosten tog jag en morgonpromenad till den övergivna parken för att mata duvor med mina gamla brösmulor från ja vad vet väl jag, 1800-talet kanske. Jag gillar verkligen duvor!

Sedan kom Paloma med ett litet meddelande från Hans Brandebergare, han undrade om jag ville följa med honom till stan för att shoppa lite, som både han och jag kallar det så snyggt. Ja, han är en riktig shoppare den där Hans Brandebergare, han shoppar väldigt ofta - nja nästan lite för ofta tycker jag nog alltid. Men han har en rackarns bra klädsmak, han har koll på de senaste trenderna.. Jovars, jag har ju också koll på trender men nog inte fullt lika bra koll som Hans Brandebergare.

Det blev i alla fall en halvlång shoppingtur i mina drömmars stad som jag kallar Stockholm så snyggt. Hans Brandebergare shoppade på sig som attans - köpte flera par herrskor, ett par välstrukna skjortor, ett oräknebart antal tubsockor, tre lusekoftor, en fin skinnmagväska med mera! Han är en riktig rackare! Jag fick bara med mig ett par linnekalsonger hem, men lika glad är jag för det!

Nu håller jag på och göra mig fin inför denna kväll. Jag och Hans Brandebergare ska nämligen ut på stan och festa så snyggt. Vi ska nog antingen till White room eller Fasching Jazzclub - Hans Brandebergare får bestämma; han är ju trots allt bäst på fest. Jo, inte för att skryta eller så men han får många kvinnor omkring sig när han är ute, så stilig och rolig är han!

Nä, nu ska jag ta och stryka min kalasskjorta som jag ska ha på mig ikväll!

Ha en himla rolig kväll och ta det lugnare än mig och Hans Brandebergare med drickan!

/Bestefarsan



Jag håller så snyggt i Hans Brandebergares shoppingfynd, han tog bilden så snyggt.

Volleybollspel med Hans Brandebergare

Kära medborgare och vänner!

När ni unga människor känner er lite nere och melankoliska har jag förstått att ni brukar göra illa er själva lite smått. Då går den psykiska smärtan ner samtidigt som den fysiska smärtan går upp. Vad jag har förstått är det bättre när det gör ont fysiskt än om det gör ont psykiskt - har jag rätt vänner?

Jag tänkte vara lite ung av mig dårå och göra illa mig själv lite smått sådär, för att bli av med den psykiska smärtan från sorgen av min älskade vän KG. Idag har jag spelat volleyboll - det ni!

För er som inte vet är volleyboll en sport. Man har ett nät och en boll, sedan skjuter man bollen över till motståndarnas sida och den kommer tillbaka. Man använder sig av olika slag som för det mesta innefattar riktiga fysiska smärtor, mest på handledernas innersida. Sen gör det ju fruktansvärt ont att stuka fingrarna.

Jag åkte till volleybollhallen tillsammans med min kompanjon och följeslagare Hans Brandebergare. Jo han är en riktig jäkel på volleyboll så han piskade ju skiten ur mig rent ut sagt. (Ursäkta språket, men så var det minsann!)

Jag känner att jag har lyckats med mitt mål. Nu är jag på väg uppåt från sorgeträsket känner jag!

Ta hand om er, spela inte volleyboll såvida ni inte blivit självdestruktiva!

/Bestefarsan



Jag spelar volleyboll så snyggt, gör mig redo för ett baggerslag som gör ont som in i helsike!
Idag testade jag en mer vildvuxen, rockenrollig peruk, vad tycks? Jag är då barnsligt förtjust i den!

Svea Rike i mitt hjärta

Kära vänner! Nu är jag hemma igen! Är det inte en lättnad att jag kan skriva de tre sista, underbara bokstäverna i sveriges alfabet nu ? ÅÄÖ.

Jag är fortfarande ledsen över Kåge, men nu har jag torkat tåren. Han finns kvar i mitt hjärta, och som sagt, om några dagar är det begravning.

Det var ganska länge sedan jag var på en bekants begravning sist, en månad ungefär. Därför beslöt jag mig idag för att gå och shoppa - som ni unga säger så snyggt - lite nya festliga, men samtidigt sällsamma och melankoliska kläder som passar bra till en begravning. Och vad kan då passa bättre än kilt! Jag vet, inte för att skryta eller så, men jag är ett geni. Något ni kanske inte visste är att ordet geni är uppkallat efter mig! De ni!

Hursomhelst, jag har alltid varit löjligt förtjust i kiltar, långa som korta. Min förkärlek till kiltar kom efter att jag varit på en liten tripp till Skottland så snyggt. Kåge hatade alltid mina kiltar, så att jag bär kilt på hans begravning lär nog reta den lilla filuren ordentligt,- ja vi älskade att retas!

Dagens bekännelse: Jag kan spela säckpipa, lurit va!


Nej nu är klockan på tok för mycket! God natt nu små vänner, vi hörs imorgon!

Kramar Bestefarsan



Jag poserar stolt i min sprojlans nya kilt!

Hemfard

Godkvall karaste vanner!

Idag mar jag lite battre. Igar grat jag hela tiden, men nu har jag torkat tararna och blivit mer positivt installd. Jag tror faktiskt inte att KG skulle velat att jag skulle gratit for hans skull. Visst sorja ar en sak men att grata loser inga problem! Det var bast att det slutade som det gjorde, da kan jag minnas honom som han var nar han var som galnast och inte som nagon gronsak. Man har ju hort om manniskor som legat i gronsakstillstand i sadar 25-30 ar nagonting sa snyggt, det ar nog inte fullt sa trevligt.

I sorgens tider tankte jag att jag skulle hitta pa nagot kul, sa jag akte till Australiens hogsta berg Mt. Kosciuszko, dar vantade en helikopter som jag hoppade bungy jump ifrån. Det var rysligt roligt och det botade absolut sorgen.

Snart kommer den australienska fardtjansten for att kora mig till flygplatsen. I ca 24 timmar ska jag nu sitta pa ett flygplan hem till ljuvliga Sverige. KG:s kropp ska nog ocksa med, det ar ju begravning pa sondag i Sverige - men jag vet inte sa sakert hur det blir med den saken.

Har kommer lite tips pa vad du kan gora om du har trakigt nar du aker flygplan:

  1. Bekanta dig med personen som sitter bredvid dig, eller varfor inte hela raden?
  2. Ha forberett en uppstallning av rubiks kuber - ruskigt roligt!
  3. Spela schack med dig sjalv!
  4. Skriv alla vykort sa du hinner njuta av semestern utan att behova tanka pa det!
  5. Bestall skojjiga saker fran tax-free, vissa saker ar hur skojjiga som helst!
  6. Drick nagra fler vinglas an du borde.
  7. Skojja med flygplansresenarerna och sag att du tanker kapa planet, hur skojjigt som helst!

Hoppas jag hjalpte er som ska aka flygplan snart. Nu ar fardtjansten har!

Vi ses i Sverige, skot om er!

/Bestefarsan




Bungy jump fran helikoptern, visst ser det skojjigt ut?

Sorgens dag

Kara vanner, ni kan aldrig forestalla er hur ledsen bestefarsan ar idag. Detta ar den varsta dagen i mitt liv sedan heliga birgitta helgonforklarats. Jag traffade henne namligen, och hon var inte alls sa venlig.
Hursomhelst, ater till saken.

Idag nar jag kom till Kage så sade en sjukskoterska att Kages sista onskan innan han tradde in i gronsakstillstandet hade varit att om nagon skulle dra ut sladden sa skulle det vara jag.

Jag blev forfarligt ledsen, ja, jag grat till och med! Men, som man sager sa snyggt, broes before hoes. Sa , Kage ar min basta van, och jag ville ge honom hans sista onskan.

Darfor tog jag fram min yxa. (Ja, jag har alltid en med mig, en liten krigsskada kan man saga). Jag och Kage har huggit sa mycket ved tillsammans i vara dagar, sa jag tankte att jag skulle hedra honom genom att hugga av sladden - sa snyggt.

I min besta troja och mina finaste nypressade byxor gjorde jag mig redo for mitt livs hemskaste ogonblick. VIsst har manga dott ifran mig innan, jag ar ju sa gammal! Men Kage ar nagot speciellt. Min basta van. Jag hojde yxan, och sa gjorde ja det.
Jag hogg av sladden. Ett pip hordes, en sjukskoterska lade en arm om mig, - hon var riktigt snygg, - och ledde mig darifran.

Idag har jag gratit manga tarar. Hela dagen har jag tankt pa Kage och alla vara minnen. Och pa en dikt jag hittade nedskriven pa ett knogligt papper under sangen som Kage skrivit.

Det kunde ha varit ett skratt
Det kunde ha varit ett liv
Det kunde ha varit en gladje utan dess like
Men inte, det var bara ytterligare en dag som passerade,
utan mening.

Jag forstar honom sa, den gossen som alltid hade nagot rackartyg i kikarn. Men nu behover han inte lida langre.
Kage, jag saknar dig.

Kramar Bestefarsan,

Vi tanker pa dig Kage! Jag elsker deaj!



Jag star och grinar utanfor sjukhuset i Australien. Ja, idag sahar pa sorgens dag orkade jag faktiskt inte bry mig om mitt utseende. Jag struntar i om manniskor ser mig utan peruk, jag ar sa ledsen.

Halsning fran Australien

God formiddag kara vanner!

Rapport fran Australien kommer har sa snyggt. Klockan ar drygt 10 pa morgonen och har akt flygplan i ett helt dygn. Idag har jag inte gjort ett jota, har mest suttit inne pa hotellet och sant darnt. Men dagen har ju faktiskt bara borjat. Sicken tur att de har en dumburk med internet pa hotellet - da kan jag ju faktiskt blogga har i fran Australien, ja varlden har ju blivit sa hogteknologisk och framfor allt: mindre! Sanna mina ord.

Jo, idag ska jag ga till sjukhuset dar KG befinner sig. Det ska bli trevligt med ett aterseende, men som ni vet kara vanner: han har hamnat i gronsakstillstandet. Det ar ju aldrig kul nar sant hander, tro mig!

Na, nu ska jag ta och satta pa mig finskjortan, man vill val vara fin nar man traffar sin gamle kamrat - aven fast jag inte tror han kommer se mig, men det kvittar!

Hoppsan, holl pa att glomma... Dagens bekannelse: Jag har plastikopererat mig en gang, ja en gang i fjol om jag minns det ratt. Jag hade nagon 200-ars kris och var da barnsligt fortjust i mitt utseende men ville att det skulle bli lite slatare = farre rynkor. Och ja, jag sag resultat.. i nagra veckor. Sen var jag nojd med det jag hade.

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige mina karaste underbaringar!

/Bestefarsan



Jag star pa hotellets balkong sa snyggt. Jovars, man bor val mitt i staden antar jag.

Bestefarsan ska fara iväg...

Hej kära kamrater och följeslagare!

Jag skriver detta inlägg i brådska, färdtjänsten kommer nämligen vilken minut som helst. Jag fick nämligen ett till brev från Australien idag, från läkarna. Den stackars saten KG har ju hamnat i det så kallade grönsakstillståndet nu. Han bara ligger ner i sjuksängen och lever tack vare alla tekniska apparater = inget höjdarliv alltså! Läkarna sa att han hade fått lite yrsel och sagt att han ville att Bestefarsan skulle komma dit, jag alltså.

På något sätt fick de tag på Paloma och bad henne flyga brevet till mig, Bestefarsan alltså. Jo, hon har ju fått himlans mycket motion den senaste tiden. Australia hit, Sverige dit - aldrig får hon någon ro så snyggt!

Så i Australien ska jag så snyggt vara i några dar, det kan bli två det kan bli fem - det är ödet som avgör! Jag tycker det ska bli ruskigt skojjigt och spännande i vilket fall, förutom det där med grönsakstillståndet... Det känns inte så gudaroligt... men jag gör vad som helst för mina kamrater!

Idag har jag packat ner lite grejjor och diverse. Jag har även varit och spelat schack idag. Är ju med i schackföreningen så snyggt - det ni! Sen har jag inte gjort så mycket mer än att sitta framför dumburken.

Jag har en nyhet för er små nyfiksfrön, den är både bra och mindre bra. Mitt ben har läkt! Ja, bra läkekött som man har - så fick jag lämna ifrån mig kryckorna och kan gå som vanligt igen. Nu undrar väl ni vad det är för knasig gubbe som ser något negativt i det.. jo det är så att jag inte får vara med i Kryckföreningen Kryckvännerna längre. Man måste ju gå på kryckor då och nu har jag ju lämnat in dem till farbror doktorn - det är riktigt tråkigt. Det vore ju osedligt att gå dit ändå och se de stackars satarna som faktiskt kommer gå på kryckor i hela deras liv. Men inte för att skryta eller så tror jag att de gillar min urhärliga personlighet även fast jag inte går på kryckor. Jaja, jag ser inga smärre problem i att ta mig en sväng förbi där någongång i alla fall. Gör aldrig en höna av en fjäder mina vänner, gör aldrig en höna av en fjäder!

Oj, nu står färdtjänsten utanför huset: måste kila!

Ha en bövulen skön helg!

/Bestefarsan


En skojjig bild från i somras när jag och några gubbar åkte upp till Boden så snyggt, jaa det var tider det. Jag käkar korv så snyggt, ja man kan ju inte se snygg ut jämt: det hade blivit för jäktigt.

Från vänster: Gösta, Harald och jag, Bestefarsan.
Grabben i huset hette Nils, men ingen av oss förstod oss på honom. Han gick bara runt och svamlade om sina förbannade kor hela tiden!

Musik i min lilla blogg

Hallå igen vänner lite förhastat!

Jag skulle bara förtälja att ni nu kan lyssna på musik på min blogg, så snyggt. Jag har kokat ihop en liten blandning med mina favorit-låtar. Det kommer fler sedan!

Lyssna på!

/Bestefarsan


Skojj va?

Bedrövelse och jämmer

Kära vänner!

Den här dagen har inte varit en av mina bästa vill jag lova. Ni minns från igår att min vän Kåge bar sig dåraktigt åt och hoppade bungy jump utan säkerhets linan. Jag fick ju ett brev igår. Idag fick jag ännu ett.

I det här brevet berättar Kåge hur han inom någon timme kommer att ingå i det så kallade grönsakstillståndet. Bevare mig väl, den arma kraken kommer inte ens att kunna andas själv! Jag är så bedrövad, och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Naturligtvis borde jag börja bege mig mot Australien, men först måste jag smälta denna nyhet.

Kåge är - som ni vet min bästa vän. Och inte för att skryta eller så, men jag är hans bästa vän också. Vi är nog riktiga bästisar - så snyggt. Kåge och jag träffades för mycket länge sedan då vi båda var pojkspolingar. Ja, jag var ju förståss äldra än honom, men ändå. Vi fann varandra på en gång och har alltid haft mycket gemensamt, även om Kåge allitd varit den lite mer oförsiktiga. Det var tillexempel med Kåge jag första gången hoppade fallskärm. Kåge den galningen glömde nästan att veckla ut sin , och fastnade i ett träd där han blev sittande någon vecka innan vi hittade i vilket träd han satt. Men han bara skrattade. Jaa, Kåge är och har alltid varit en ruskigt rolig grabb. Jag kommer verkligen sakna honom då han går in i grönsakstillståndet.

Nej nu, tror jag faktiskt att jag ska försöka pigga upp mig lite, genom att se en dokumentär om myror, - sådant brukar alltid hjälpa.

Tag hand om er nu, kära vänner. Och tänk på Kåge.

Ps, Kåge, jeg elsker deaj.



En liten skojjig bild som visar KG:s glada - och trendhakarpåsida. Denna bild togs när elgitarren var näst intill ny och KG:s hade långt skägg, det har han dock inte nu! Å nu, stackars sate!

Vykort från oväntat håll

Hej vänner!

Som ni kanske redan vet så är jag barnsligt förtjust i vaniljbullar med varm mjölk, idag tänkte jag ta mig en vaniljbulle men upptäckte till min förskräckelse att skafferiet var tomt! Inga vaniljbullar! Jag bestämde mig därför för att skicka med Paloma (min brevduva) en inköpslista som hon kunde flyga med till färdtjänsten som ibland handlar åt mig när jag är för utmattad. Jag går ju på kryckor och det är ju så vansinnigt svårt att stappla ner till den lokala lanthandeln med kryckor! Därför gjorde jag som jag gjorde.

Efter en stunds väntan kom äntligen färdtjänsten med mina vaniljbullar och diverse småsaker, men Paloma kom inte hem med dem. Färdtjänstspersonalen berättade att hon hade flygit det snabbaste hon kunde söderut. Jag blev lite förbryllad men sen kom hon hem efter ett par timmar: alldeles nyss faktiskt. Paloma hade med sig ett vykort från Australien!

Jovars inte för att skryta men Paloma är en riktig hejjare på att flyga snabbt - hon kan leverera brev hon, snabbare än ögat!

Tillbaka till vykortet. Vykortet kom från min bästa vän Kåge: Ni som hängt med i svängarna vet att jag bl.a. åkte till Lettland för att fira nyår med honom. Ja han är en sann rackabajsare! Här snackar vi "Carpe-diem-gubbe" på hög nivå! Han lever rövare varje dag han, jo han åkte ju i fjol till USA för att köra räserbil och häromkvällen till Australien för att hoppa bungy jump. Den gubben den... han är min bäste vän!

Men så fick jag då det här vykortet:


Den gamla räven ligger alltså på sjukhus i Australien! Det måste ha gjort fördjävligt ont att hoppa bungy-jump utan säkerhetsutrustning/lina! Jovars, inte för att skryta eller nåt liknande men i fjol hoppade jag bungy jump jag med. Det var ruskigt, men vansinnigt skojjigt! Men utan lina är det livsfarligt vill jag lova. Ja den där KG (som jag kallar honom så snyggt) är då en knasig, men dock urhärlig, gubbe! Hoppas det går vägen för honom. Nu skall jag till att skriva ett brev till honom med!

Ta hand om er nu vänner och hoppa för allt i världen inte bungy jump utan lina!

/Bestefarsan


Tänkte det skulle vara skojjigt för er att se er gamle bestefarsa hoppa bungy jump med lina så snyggt! Här är jag i klippiga bergen i fjol så snyggt.

Kryckvännen och jag

Hej kära vänner!

Idag har bestefarsan, er guru i vardagen, gjort något riktigt minnesvärt!
Jag har nämligen varit på mitt första kryckvänmöte. Jag är ju numera än kryckvän (nåja, jag fuskar allt lite, egentligen behöver jag knappt kryckorna dessa dagar, men jag vill ju inte bli utesluten ur kryckvännerna innan jag ens börjat).
Idag var första mötet jag deltog på, och det såg ut ungefär så hära:

8.10
 Mötet förklarades öppet, det var ju mitt på dagen, så det var dags för lite lunch tillsammans under trevliga förhållanden

09.30 Krycktalmannen som grundande föreningen höll tal. Han har ju tydligen gått på kryckor sedan mellankrigstiden, stackars sate.

09.50 Dags att "mingla" som ni ungdomar säger- så snyggt, med övriga kryckvänner. Jag fick span på ett par riktigt förtjusande damer, och inte för att skryta eller så - men jag tror de kände samma sak för mig.

10.15 Dags att "pimpa" - som ni unga säger så snyggt - sina kryckor. Att pimpa menas att man gör sina kryckor eller något annat lite festligare, genom att dekorera dem med exempelvis färg eller glitter. Jag är mycket stolt över mina, jag gjorde dem lilaglittriga, eftersom det påminner mig om min tid som discodansare. Ja, inte för att skryta eller så, men jag var ju med i musikalen Saturday night fever en gång för länge sedan, och då hade jag minsann lilaglittriga trikåer på mig. Det var tider det.

11.00 Dags för fika med kryckvännerna. Jag träffade flera nya skojiga själar, och jag bytte duv-nummer med alla, så att vi kan brevväxla via våra brevduvor fram tills nästa möte. Det känns lite fel att gå på kryckor när jag inte ens behöver dem, men men, jag ljuger ibland är jag rädd. Men ibland har man ju inte så mycket till val, eller vad säger ni?

11.30 Mötet förklarades avslutat


Nu till något lite småspännande. När jag gick ut för att traska bort till färdtjänsten kom Paloma flygande till mig med ett brev i näbben. Det var ett brev från Kåge där han berättade att han ska flyga till Australien ikväll för att hoppa bungy jump. De ni! Den gubben är det sprätt på! Men den lilla rackaren är ju några hundra år yngre än bestefarsan.

Dagens bekännelse: Jag var med de första männen på månen. Slå det om ni kan era små busungar!

Kramar, och take care (kom ihåg, det betyder ta hand om er på engelska!)



Jag går ner för trappan med mina "nypimpade" kryckor, hatten har jag även matchat så snyggt! Inte för att skryta eller så men jag tycker nog att det blev riktigt fint, särskilt med de piffiga tofsarna!

Carpe diem

Halloj hjärtliga vänner!

Idag har jag gjort något riktigt skojjigt! Jag har hållt en föreläsning på ålderdomshemmet om "Carpe diem" som är mitt livsmotto. För er okunniga men ändå nyfikna själar betyder "carpe diem" "fånga dagen" ungefär och det är just det jag strävar efter - att leva varje dag som om den vore den sista; jo, den dagen kan komma vilken dag som helst - i alla fall för min del. Men jag har ju väldans bra läkekött! Ni som "känner mig" vet ju att jag lever rövare varje dag, jag låter inte dagarna bara rinna iväg. Jag gör och lär mig nya saker varje dag - som ni så snyggt har sett i tidigare inlägg.

Det är så viktigt att ta vara på era små liv. Sitt inte bara hemma framför dumburkarna hela dagarna, gå ut! Ni behöver inte göra så många grejjor som jag gör. Ja, jag är nog den mest aktiva gubben/själen jag vet - inte för att skryta eller så men jag är riktigt aktiv. Det är svårt att komma upp till min nivå när det gäller carpe diem men man kan ju leva efter en lättare carpe diem. Ni, småsjälarna - som jag kallar er så snyggt, behöver inte göra extrema grejjor. Det kan vara att åka på kryssning eller klättra på klätterväggar - inga konstigheter, om ni inte vill förstås: vill ni vara riktigt knasiga kan ni ju börja skriva dagbok.

Jag tror jag i alla fall fick några av åldringarna att ta till sig det jag föreläste om. Ja, det var ju många som sov och sådär - men det är sådana smällar man får ta. Det viktiga är att jag har försökt, bannemig!

Ta det inte lugnt mina vänner, men sköt om er och carpe diem, glöm det inte för tusan gubbar!

/Bestefarsan



Såhär såg det ut när jag föreläste så snyggt. Vid det här ögonblicket berättar jag om när jag var modell och gick på cat-walken som det heter så snyggt.


En någorlunda bättre bild på mig och catwalken i bara underbyxor! Som ni ser är jag jätteröd och gul i ansiktet - jag brände mig när jag solade. Huden har flagnat av där det gula är.. fy böveln vad ont det gjorde!

En ny söndag i mitt underbara liv!

Hejsan vänner!

Idag har jag, Bestefarsan, gått upp lite senare än vanligt, jag gick väl upp runt halv fem snåret, och åkte ut för att åka lite långfärdsskridskor. Ja inte för att skryta eller så - men jag är allt en rackare på att åka vill jag lova!
En gång i tiden brukade jag faktiskt klassas som en av svea rikes bästa hockeyspelare - de ni!

Ni undrar kankse hur det kom sig, att jag vart så bra på att åka skridskor? Jo, det mina vänner, det kan jag förklara. Jag upptäckte ju faktiskt Alaska, en gång för länge sedan. Ja, inte för att skryta eller så - men jag var ju där långt innan det dära busfröet Columbus påstod sig ha upptäckt Amerika. Pyttsan!

Iallafall, i Alaska åkte jag och eskimåerna mycket skridskor över glaciererna, det var tider det! Något annat ni små gullungar inte visste, är säkert att man faktiskt kan hitta guld i Alaska. De ni! Ja, inte för att skryta eller så, men jag grundade faktiskt en guldgruva, och än idag rullar det in lite pengar på grund av det, det är ju härligt!

Nej, nog talat om mina bravader, inte för att jag tror att jag snart kommer klassas som en skrytsam gubbe, nejnej det är ingen risk, för inte för att skryta eller så - men jag är nog den ödmjukaste människa jag känner.
 
Senare idag ska jag nog träffa Grete-Lena.  Det var några årtienden sedan vi sågs, så det var ju inte så länge sedan. Vi hade tänkt gå och spela lite boule. Grete-Lena är en hejare på att spela boule, fastän hon är blind, så det blir nog en hejdundrande spännandet match!

Dagens bekännelse:
Innan jag började blogga så brukade jag skriva dagbok. Konstigt väl! Haha, jaa mina vänner, jag är allt en liten knäpp gubbe!

Kramar från Bestefarsan



En liten trevlig bild när jag åker skridskor - bilden är tagen från några av mina få unga år, då jag var som bäst på skridskor! Men visst ser det bra ut? (Absolut inte med mening att skryta!) Jag är så barnsligt förälskad i skridskor!

Medlem i kryckföreningen

Goddag igen vänner! (eller ska jag kanske säga Godkväll!)

Jag var så inne i att besvara era frågor så jag glömde berätta vad jag har haft för mig idag!

Idag vaknade jag vanlig tid, runt 4-kvisten. Kokade kaffe och läste gårdagens morgontidning. Tidningsbudet är ju så otroligt sena nu för tiden! Annat var det på min tid, nu delar dom ju ut tidningen 6-7 på morgonen! Jag tog mig igenom tiden och sedan såg jag en liten text om en förening. "Kryckföreningen" hette den, där människor med kryckor träffas och umgås. Det tyckte jag lät jätteskojjigt och bestämde mig för att gå med.

Så nu är jag officiellt medlem i Kryckföreningen och är härmed en "Kryckvän" som det heter så snyggt! På tisdagar träffas vi, synd att det inte är tisdag idag - vill gärna träffa nya människor. Hoppas bara inte benet har läkt tills dess! Ibland är det tråkigt att ha så bra läkekött, som man har.

Men i alla fall, efter att jag blivit medlem i Kryckföreningen kom Anne-Lena förbi. Vi har varit tillsammans en gång i tiden och bott ihop, hon var en riktig pärla hon. Dessvärre gjorde hon slut när hon kom på att jag var otrogen med Gudrun på ålderdomshemmet... Hon kom förbi för att säga farväl - hon ska nämligen åka till Belgien. Sedan hämtade hon en kofta som hon glömt kvar hos mig, hon hade saknat den i flera år! Hon var inte särskilt hjärtlig mot mig, men det kvittar: jag fick ju sällskap och det är alltid trevligt.

Sen har jag kikat lite på dumburken och tagit en prommis, som jag kallar promenad - så snyggt.

Nu ska jag ta och lägga mig, det är sent!

Sov så gott vänner!

/Bestefarsan




Jag poserar med mina kryckor som stolt medlem i Kryckföreningen. Vad tycker ni förresten om min nya lockiga peruk?

Elakingar och nyfikenheter

Goddagens kära vänner!

Nu när jag loggar in ser jag att jag fått en massor av kommentarer på förra inlägget. Här är en kommentar:



Den här kommentaren blev jag så innerligt förbannad på. Hur i helskotta (ursäktar verkligen mitt grova språk, men nu, nu är jag arg!) kan någon vara så idiotisk att skriva något sådant! Jag blir så arg, så arg! Den här personen, annonym (jag gissar att du menar anonym och inte Ann Onym ihopskrivet?), i fråga är väl antagligen en omogen pojke/flicka som inte har ett lika intressant och innehållsrikt som mig eftersom den har tid att lägga ner på att hata och förmedla det till resten av omvärlden. Dessutom: lär dig stava pojkvasker och hur kan jag vara en "fittgubbe", när jag inte ens har en "fitta" - som ni ungdomar kallar det så snyggt!

Men, kära vänner, det är väl sådana här smällar man får ta när man har blivit lite större och populärare i bloggvärlden.

Nu ska jag ta och sansa mig och svara på de två andra kommentarerna:



Svar: Hej på dig anonym nummer två! Tack så hemskt mycket för att du inte tycker likadant som annonym, ja det retar mig innerligt, hur böveln kan man vara så förbannat korkad? Nu till din fråga, nyfikna själ! Jag har varit skallig i många år nu (kanske hälften av mitt liv..? Har ingen vidare koll) och har därför använt ett antal peruker. Men nu på senare tid har jag inte känt för att använda någon av dom väldigt många perukerna jag samlat på mig i mitt långa liv. Men jag lovar, någon gång ska jag se till att använda min gråa, och precis som du säger: fina, peruk!

Sköt om dig!

/Bestefarsan




Svar: Hallå på dig också Anonym nummer tre! Inte ska du väl gå och bli sinnessjuk för lilla mig - jag ska så snyggt förklara för dig hur det står till med mig och mina dialekter så du slipper bli vansinnig. Jo så här är det förstår du: Jag, Bestefarsan, föddes - som du kanske har läst i några inlägg sedan om min barndom - i Danmark. Där bodde jag i hela min uppväxt innan jag flyttade till Sverige. Sedan har jag flyttat runt himla mycket, både i Sverige och i andra länder. Ett tag var jag ju inne på att flytta till Amerika - men båten, som du kanske känner till: Titanic - sjönk ju, så jag struntade så snyggt i den idén och kom tillbaka till Sverige. Inte för att skryta eller så men jag har ju bott i alla landskap i Sverige - det du! Från de norra regionerna till de allra södraste. Som svar på din fråga kan jag ju säga att jag lärt mig många dialekter som jag har inpräntat i min skalle, jag talar den dialekt som kommer fram automatiskt under dagen. Hoppas du förstod och att du inte går och blir schitzofren - tro mig: det är inte kul. Har ju varit det själv en period - det du!

Kramar på dig!

/Bestefarsan


Så där vänliga, och framför allt: nyfikna, själar: hoppas ni fått en något klarare bild av mig! Men en sak som jag inte tycker om med era kommentarer är att ni väljer att vara anonyma - skriv istället era trevliga namn, det blir så mycket skojjigare för mig då!

Detta inlägg har även gett upphov till en idé: i ett kommande inlägg så får ni, så snyggt, fråga massor av frågor om mig, Bestefarsan. Personliga som opersonliga, intressanta som ointressanta, djupa som inte djupa alls - det får ni välja själva. Så håll utkik efter kommande "frågeinlägg", som jag kallar det så snyggt!

Take care! (det betyder: ta hand om er, på engelska)

/Bestefarsan


Nej jag har inte glömt...

Hej igen vänner!

Ni trodde väl på allvar inte att jag hade gått och blivit senil!? Klart jag kommer ihåg att lägga upp ett fredagsklipp också! Idag tog jag nämligen en lång promenad i det härliga vintervädret. Jag stannade vid en hästhage och jag, som älskar djur och hästar, blev alldeles varm i kroppen och tänkte att jag skulle filma mig med de vackra och ståtliga djuren. Men jag har aldrig ridit i hela mitt liv, den första gången får väl bli snarast! Men ni kanske tycker som jag: häst är bäst på macka - bestehest.



Jag stod med kryckorna som jag så snyggt stapplar fram med och presenterar de vackra djuren.


Ni skall veta kära vänner, att jag tycker om er!

/Bestefarsan

Minnet är bra och långt

Hej älskade läsare! OJ, nu tycker ni kanske att jag tog i lite, men faktum är att jag känner en sorts kärlek till er alla som tar er tid att läsa min blogg varje dag , så nu passar det med en sånn här :) --- alltså en glad gubbe, som jag kan göra - så snyggt!


Nu förstår jag att ni snart försmäktar av nyfikenhet av: hur gick det sedan i mitt liv!?
Ja inte för att skryta eller så, men mitt liv är ju ofantligt intressant!

Åren hos faster Asta gick, och jag gick ifrån att vara en liten, liten dräng till en pojke. Men en dag så försvann Asta. Jag vet inte vart hon tog vägen, men det gick rykten om att hon hade rymt iväg med en förbipasserande cirkus. Jaa, jag kan ju inte klandra henne, ifall det gjorde henne lycklig. Själv tror jag nog mera på att hon var en av de första utvandrarna som gav sig av för att finna lyckan i Amerika. Tja, inte för att skryta elller så: men jag har faktiskt skrivit en förbannat bra bok om jusst utvandringen. Utvandrarna tror jag nog den heter, och handlar om Karl-oskar och Kristina i från Småland.
Ett bra boktips!

Jag då, jo det var ju lite besvärligt att leva helt själv i så unga år, särskillt eftersom jag drabbades av bode gulsot och tuberkolos. Men som ni minns: jag har ju ett fantastiskt läkekött, och inte minsta lilla sjukdom tog kol på bestefarsan.
Men en dag fick jag en röksignal (ja brevduvor var ju inte uppfanna på den tiden) ifrån min BF- som jag kallar det så snyggt. Jag menar ju såklart min bestefar. Han sa, eller röksignalerade, att han ville att jag skulle komma och bo hos honom och min bestemor under sommaren. Jag kunde inte finna ord till min glädje, och det skulle bli den beste sommaren i hela mitt liiev.

Här ska ni få se ett litet filmklipp från den sommaren. Jaa, jag är ju den lille drängen i rött hår, tro det eller ejj!



Den absolut beste sommaren i mitt liev! Men oroa er inte: jag drunknade inte på riktigt. Det var bara ett litet internt skämt som jag och bestefar hade.

Sen den sommaren har jag bott med min bestefar och min bestemor tills jag blev vuxen nog att flytta ut och klara mig själv, och med det avslutar jag berättelsen om min barndom - även fast jag känner mig lika ung i sinnet som då. Ja, jag säger förstås inte så med syfte att skryta eller framstå som bättre (och ungdomligare) än alla andra.. låt oss kalla dom "äldre människor".

Jusste, dagens bekännelse: inte för att skryta eller så men - jag var en av de få överlevande från Titanic,
slå det om ni kan!

Kramar från Bestefarsan

Vill du prenumerera?

Hej vänner en kort stund!

Nu har jag gjort något oerhört skojigt, jag har lagt till min blogg på "bloglovin" - där kan ni, kära läsare, prenumerera på min blogg så snyggt. Men bara om ni vill! Det är absolut inget tvång! Men om ni vill det, för ni muspilen på länken här nedanför, okej?

Följ min blogg med bloglovin


Ha det finfint så ses vi imorgon vänner!

/Bestefarsan



Förresten har jag lärt mig en ny "symbol" som man kan skriva på tangentbordet. ":P" - Ser ni? Det är en gubbe som lipar, precis som jag!

En otrolig historia

Hej gott folk!

Jag har en riktigt god nyhet! Idag besökte jag nämligen vårdis, som jag kallar det så snyggt. Jag menar vårdcentralen förstås. De undersökte mitt ben och sa att jag inte behövde rullisen (som jag kallar rullstolen så snyggt) mer! Nu ska jag gå på kryckor i några dagar och sedan är jag helt återställd! Jovars, inte för att skryta eller så men jag har ruggigt bra läkekött, jag har det nog efter bestefar min - jo, han dog ju för några år sedan men han levde i alla fall flera århundraden.

Dagen till ära hade jag tänkt berätta lite mer om just mig, om min barndom. Det kommer bli en lång historia så redan nu kan ju du som läser detta kila upp och hämta en handfull russin och lite björnbärssaft - jag lovar att vänta på dig!

Nu när du är här igen, luta dig tillbaka och lyssna på den fantastiska historien om en liten liten dräng och en hemsk hemsk barndom. För hemsk - det var den verkligen. Till en början i alla fall.

I 1700-talets början föddes jag i Copenhagen rikshospital i Denmark förstås. Mina föräldrar var, liksom många andra föräldrar på den tiden, väldigt fattiga. I den sekund min mor "klämt ut mig", som jag kallar det så snyggt, vätte hon ner mig med sina tårar.

- Jan-Ove, vi kommer aldrig i hela våre liev kunne försörja denne påge her! Sade mor till far, som inte var min beste far!

Inte för att skryta eller så, men redan som en liten spädgris kunde jag förstå att de skulle lämna bort mig.



Kan ni tänka er att jag, Bestefarsan, har varit så här liten.

Jag lämnades av min mor og far (ursäkta, men ibland kommer danskan tillbaka) vid ett års ålder - jag lämnades att ta hand om mig själv och leva i slummen. Barnhem var inget alternativ, fråga inte varför...


Jag som ettrig ettåring (fyndig som man är)

På min två-årsdag fick jag en födelsedagspresent, ingen god sådan. Jag fick pesten. Inte för att skryta eller så, men jag återställdes fortare än någon annan - bra läkekött som man har.

Under min uppväxt tog jag dagen som den kom. Det var inget bra liv jag levde, men det var bättre än att inte leva alls. Maten tog jag från olika marknadsstånd, sopor och så vidare. Tills en dag när en gammal (men yngre än mig, om vi talar nutid alltså) tant tog mig till sin lägenhet och hjälpte mig att växa upp.

Jag fyllde tre och tant Asta, som hon så snyggt hette, tog hand om mig. Lärde mig prata och lärde mig pinka i rättans tid. Jag fyllde även fyra och fem - nu var jag så gott som vuxen, lite liten i växten dock men ändå vuxen till sättet. Tant Asta hade alltid önskat sig en pige (flicka) och hon trodde först att jag var en liten pige men fick sedan reda på sanningen, jag hade en liten, liten pillesnorre. Asta klädde mig i pigekläder och lät mitt hår växa och bli lockigt. Asta hade fått sin dröm i uppfyllelse: en pige till unge...


Jag är rar och söt som pige, men finare som gubbe va?


...och resten, är visserligen historia - men det får ni höra mer om i morgon. Klockan är förskräckligt mycket - jag måste gå och nanna.

Dagens bekännelse: Jag är barnsligt förtjust i vaniljbullar tillsammans med ett glas varm mjölk.

Ta hand om er och era nästor!

/Bestefarsan

Nacka Forum

Hej kära vänner!


Idag när jag gick upp, runt halv tre på morgonen, så kände jag mig lite sugen på shopping - som jag kallar det så snyggt.
Min vän Kåge har länge pratat sig varm om Nacka Forum, så jag tänkte att det kanske var stället jag skulle åka till idag.


Jag skickade helt enkelt Paloma (min brevduva) till FärdiZ som jag kallar färdtjänsten - så snyggt. Ungefär tjugo minuter senare stod de på min uppfart: tänk vad smidigt det fungerar med brevduvor nuförtiden!


Vi åkte alltså till Nacka Forum, och resten är historia - så att säga.


Till min ofantliga ilska så fann jag att Köpcentrumet inte var handikappanpassat! Eftersom jag fortfarande är en rullis så är jag beroende av att det finns hissar och liknande. Det gjorde det inte. Eller jo: men de var ju för bövelen urfunktion!!
Så jag fick till min stora förbannelse bara rulla omkring på gatuplan där allt som fanns var en modeboutiqe -som jag kallar det så snyggt, för damer. Inget ont om damaffärer, det var ju faktiskt jag som grunda den - inte för att skryta eller så.
Men denna dagen ville jag ju köpa kläder till mig. Jag blev så arg och ledsen, och framförallt besviken. Kåge ska få för att han lurade dit mig!


Jaja, kära vänner, vissa dagar måste man få vara arg. Men ta hand om er nu!

Kramar Bestefarsan


Ojusste: dagens bekännelse: jag har haft mustasch. Ja dåså vet ni det.
God natt! Klockan är 16.12 och jag ska nog gå och lägga mig för natten.




Jag sitter och ser sur ut i Nacka Forum med min trogna duva Paloma. Notera mina nya propra hörlurar som jag hittade så snyggt i kontainern utanför Nacka Forum. Jag lyssnar på AC/DC förstås!

Dambesök

Hjärtligt hej mina vänner!

Tänk vad tiden går snabbt, det är redan den sjätte i januari. Här sitter jag i min rullstol vid min skruttiga "dumburk", som jag kallar datorn så snyggt. Idag kommer Ulla och Grete-Stina hit, till mitt lilla krypin. De har nämligen bakat idag och ska ta hit deras bakelser så ska vi fika så snyggt. Det ska bli riktigt trevligt.. och gott. Ulla och Grete-Stina ser inte heller dumma ut, de är riktigt stiliga för att vara över 90-strecket... men jag lovar: jag ska inte göra något dumt, de är ju trots allt gifta båda två - ej med varandra!

Nu sitter jag här i väntan på att de ska knalla in genom dörren någon gång - jag börjar bli otålig... och hungrig! Den femte rubiks kub är nu gjord: jag skulle kunna hålla på med sånt i evigheternas evigheter - det är otroligt skojigt!

En liten bekännelse hinner jag nog med innan de kommer: jag har blivit gripen av polisen för snatteri i mina unga år. (Även solen har fläckar - det är misstagen som gör oss till människor, kom ihåg det era små knattar!)

Ha det himla skoj idag vänner!

/Bestefarsan




Från vänster: Grete-Stina, jag och Ulla.
Fotografiet är från en av de första gångerna vi träffades - då färgkameran inte var uppfunnen och jag fortfarande hade hår på huvudet. Inte alls med syfte att skryta eller så men de föll direkt för min oemotståndliga charm.


En ny dag som handikappad

Hej Goda vänner!

Jag hoppas innerligt att ni mår bättre än jag denna trettondagsafton, inte för att skryta eller så : men det var jag som grundade trettondagsafton. De ni!
Hursomhelst, jag är lite deppig som jag kallar det så snyggt. Det är ju nämligen så att jag har gått ifrån att hoppa omkring på kryckor som en annan kråka till att bli placerad i en rullstol. Inte nog med att man ser ut som man vore gamal som gatan när man använder rullstol : man vet inte ens vad man ska kalla en rullstolsåkande gubbe.

Så: heter det rullstolsbunden eller rullstolsburen?
Jag vet verkligen inte, och det tynger ner mig alldeles ofantligt. Som tur är har jag ju Kåge, och han kom sa att vi kunde säga rullisar istället för vad det nu heter. Så här med är jag en rullis!

Hursomhelst, det känns ändå lite deppigt, men jag är ändå lyckligt lottad. När jag var med Karl den 12:es trupper och stred mot Ryssland var det många goda män som förlorade ett ben eller två ute på slagfältet. Själv har jag ju klarat mig riktigt bra, har aldrig ens behövt använda en rullande pall- som jag kallar det så snyggt. Jag menar såklart en rullator !

Och jusste, dagens bekännelse : jag bekände ju här om dagen att jag var kristen. Det ni säkert inte vet är att jag har varit med i Livets Ord. De ni! Där fick ni allt något nytt "skvaller" som ni unga kallar det så snyggt.

Jaja, nu ska jag väl "rulla vidare" haha vilken liten ordvits!

Sköt om er, bestefarsan tänker på er :)



Jag grimaserar i rullstolen, fråga inte varför det är sommar på bilden.. det kan jag inte svara på!


Otäcka nyheter

Hej vänner! Nu är jag tillbaka, ni måste ha varit väldigt oroliga - ni har väl förstås undrat var jag tagit vägen och jag kan säga er att nyårsafton inte var den besta i mitt liv...

Jag och Kåge kom till Lettland i söndags, i måndags handlade vi diverse saker till nyårsafton, på tisdagen var vi på spa och på onsdagen var det nyårsafton. Det började otroligt bra. Vi var pigga och glada, drack och skålade på hotellrummet med.. några unga tjejer. När vi sedan skulle "dra vidare", som ni unga kallar det så snyggt, hände det något riktigt otäckt. Jag minns inte så bra.. hade druckit en drink eller två för mycket. Jag snubblade i den 98 steg långa trappan och rullade hela vägen ner.


Jag svimmade och vaknade nästa morgon på sjukhuset i Lettland. Det var bedrövligt, jag missade tolvslaget, brudarna - jag missade nyårsafton! Jag hade brytit benet och eftersom vi skulle åka hem till Sverige några timmar senare fick jag lämna sjukhuset med kryckor. Kåge hjälpte mig och vi packade ihop våra grejor och ringde färdtjänsten.


Här hemma har jag haft riktigt tråkigt! 2009 har inte varit bra alls, jag har suttit här med min brutna ben och inte haft något att göra. Men snart läker det nog. Benet ska då inte få hindra mig från att 2009 ska bli det beste år i hela mitt liv!

Ta hand om varandra!

/Bestefarsan


Utanför Lettlands sjukhus, Kåge tog en bild.. här får ni även se min nyårsutstyrsel.


RSS 2.0