I väntan på gubbarna

Kära vänner!

Det har varit en mycket slapp dag i dag, jag har inte gjort någonting speciellt alls!


Jag har lämnat in min polisanmälan för inbrottet här i veckan, tagit mig en frisk vinterpromenad, träffat Göran Yngvarsson (en gammal kollega inom försvaret) - vi spelade fia och åt ballerinakex, shoppat på mig lite krimskrams på City Gross och nu sitter jag här och väntar på att några gubbar ska komma hit.

Börje Halvarsson, Uter Svensson, Ingemar Lundell och Pjotr von Ahn ska nämligen komma hit till min lilla lya så snyggt. Det är ju baskemig melodifestivalen ikväll! Gud så skojjigt det är, jag bara längtar tills det börjar. Ikväll ska några av mina många favoriter ställa upp: Thorleifs! De är urbra, jag har träffat dom en gång - fy tusan vad nervös jag var, men det gick bra och jag fick deras autografer på en skiva - skojj!

Nu är det bara att vänta, så skojj det ska bli!

Imorgon vänner ska jag upp tidigt, tidigt. Färdtjänsten ska skjutsa mig till Sälen - jag ska åka Vasaloppet tillsammans med Yngve Frimansson! Det är en liten tradition vi har Yngve och jag, ja jag har ju åkt sen premiären medan Yngve bara åkt en sisodär femti gånger, sicken barnunge! Skojj-stojjigt ska det bli i vilket fall. Har jag berättat om den gången då jag vann Vasaloppet? Urskojj var det i alla fall, vill jag lova!

Missa inte melodifestivalen 20.00 vänner! Hejja på Thorleifs!

/Bestefarsan


Jag, Bestefarsan åker vasaloppet för några år sen.

Fredagsklipp från Bulgarien

Hej kära vänner igen!

Jag höll på att glömma! Fredagsklippet! Huuh nu blev ni väl rädda - sicken tur att jag kom ihåg det. Jag spelade in ett så snyggt igår på morgonen. Här är det:



Oroa er inte vänner, Bestefarsan klarade sig såklart så snyggt!

En förfärlig hemkomst-överraskning

Hej kära vänner!

Det var ruskigt längesedan vill jag lova, som jag har längtat efter er!

Men jag har haft det himla gött i Bulgarien jag med! Underbart väder, manchesterbackar för hela slanten, trevliga människor och dessutom har Bulgarien ett riktigt skojjigt nattliv! Ja, inte för att skryta eller så men jag har haft det underbart vill jag lova, hoppas ni har haft det minst lika bra!

Jag träffade på massor av människor som jag tog kontakt med och nu är vi brevvänner allesammans, ruskigt trevligt vill jag lova! Man kan träffa nya vänner överallt: på after-skin, i liften, liftkön, toalettkön, grannstugan - överallt! Det är inte så svårt, men kom ihåg vänner något av det största guldtipsen är att man ska vara en vän för att få vänner! Tänk på det!

Nu kanske ni undrar varför jag valde den rubriken som jag har när allt varit så ruskans bra? Nu ska Bestefarsan lösa ut alla krångliga trådar och berätta för er! Jo, för det första var mitt flygplan 10 minuter försenat, fy sjutton! Flygplanet luktade ruskigt illa, vet ni hur dött, blött djur luktar? Ja då vet ni vilken stank jag kände i några timmar! Färdtjänsten hade tydligen varit med om någon krock av nått slag så den var också försenad - en halvtimme!! Baskemig vad sur jag blev!

Men detta är bara småting så snyggt! När jag kommer hem till min lilla lya så snyggt får jag se till min förskräckelse att det har varit inbrott hos mig! Det har kommit tjyvar till mitt hus och tagit en del saker, inte alla och inte särskilt många saker, men väldigt fina saker! Men en sak som retar mig förbaskat är att de lät bli och ta den hiskeligt fula vasen som jag fick av den djäkla Dagny. Jag kommer aldrig bli av med den, fy tusan vad jobbigt!

En sak som jag blev redigt förbannad att de tog, det var en släktklenod.. en staty i form av ett rådjur som står på en apa i ett cirkustält, så snyggt. Den kan man absolut inte ersätta för vilka pengar i världen som helst! Jag tyckte så mycket om den vill jag lova, och nu är den borta. Jäkla tjyvar!

Nä nu ska jag ta och skriva en polisanmälan så snyggt.

Ta hand om er vänner!

/Bestefarsan


Här kommer ett urval av bilderna från Bulgarien, skojj va?

Bildextra! Bildextra! Bildextra! Bildextra! Bildextra! Bildextra!


Jag i backen så snyggt!


Att Bestefarsan kan telemarka och ha sig, det visste ni inte va?


Jag och en av många fina jäntvänner!


Jag hoppar så snyggt!


Afterski, ser ni gamle Bestefarsan nånn stans?

Det var ena skojjiga bilder va? Har många fler, men det är ett himla stojj att få in dom på bloggen så snyggt så ni får nöja er med dessa!


Bestefarsan säger adjö

Hej vänner!

Nu precis tar jag färdtjänsten till flygplatsen så snyggt. Bulgarien väntar! Jag tänkte att det skulle bli litt snopet om jag bara försvann utan att säga hejdå! Ni skulle väl bli riktigt oroliga var jag hade tatt vägen då va?

Vi ses kära vänner, om en vecka!

Ta det lugnt så att inte Bestefarsan behöver oroa sig!

/Bestefarsan


Gammal bild från i somras, snygg man var va?

Ett förhastat fredagsklipp

Hej igen vänner!

Lugn i stormen, här kommer fredagsklippet vänner!

/Bestefarsan


Mänskliga reklampelare - det ni!

Hej kära vänner!


Nu i lite brådska såhär ska jag ta och berätta vad som har hänt en gubbe som mig idag, jag ska nämligen ut och parta loss så snyggt på kvällskvisten med ett litet gäng som jag samlat ihop. Lite folk från olika vänskapskretsar som jag har. Ja det är väl en blandning av schackklubbsmänniskor, folk från: Haralds änglar (motorcykelförening), Ugglorna (korsordsklubb), Läslössen (bokklubb) och sedan även några gamla rävar från Kryckvännerna (kryckklubb) - jaa dom har man ju inte sett på år och dar känns det som! Sedan ska förstås partyprissarna Ivan Jägerström, Jan Stålhandske och Holger Thorsson med förstås - de är kända för sina rackarheter på fester så snyggt!

Ushijamig vad jag babblar på.. ni är väl förstås nyfikna på vad jag har gjort idag - som alla andra dagar: men å andra sidan är det ganska självklart att ni är nyfikna på en sån aktiv och omväxlande gubbe som jag! Ja, man kan aldrig veta vad jag hittar på - jaa, det är härligt!

Jag har nog inte varit helt ärliga mot er kära vänner, eller jo det har jag men jag har glömt att säga en sak som jag gör varje morgon, en rutin - som jag kallar det så snyggt! Jo varje morgon (med vissa undantag, så snyggt), vid gryningen, tar jag mig en lång morgonpromenad och samlar ihop skräp och tomburkar. Det värdelösa skräpet slänger jag i papptunnan, som jag kallar soptunnan så snyggt, medan jag behåller sånt som jag tycker är fint! Tomburkarna pantar jag och pengarna som jag får lägger jag i en liten burk hemma i en glasskål så snyggt. Den har tömts flera gånger i år, så oj, oj, oj, ni skulle bara veta hur mycket pengar jag tjänat på detta! OCH: jag gör ett bra ändamål för miljön! Inte för att skryta eller så men det är ruskigt bra det som jag håller på med!

Jag känner hur bara grodorna hoppar! Ska sluta babbla på så djävulskt mycket! Idag har jag och Holger Thorsson jobbat! Vi stod på stan med reklamkläder, som vi kallade det så snyggt. Ni vet: en stor kartongbit med en text på! Vi gjorde reklam för "Thorstens renodlade restaurang", en alldeles ursökt restaurang vill jag lova! Vi delade ut massor av lappar och folk blev mycket intresserade, det var urskojj!

Där stod vi, från 10 till 18 och tjänade pengar! Urlätta pengar var det vill jag lova! Något att rekommendera må jag säga.

Nä nu mina vänner är det brått, jag måste göra mig iordning inför partajandet! Kanske kommer det ett fredagsklipp lite senare, vi får se!

Jusste, höll på att glömma så snyggt: Tack för att ni hjälpte Bestefarsan att komma på resemål och har nu bestämt mig att jag ska åka till Bulgarien för att åka skidor! Alla alternativ var ruskigt bra men eftersom jag aldrig varit i Bulgarien skulle jag nog allt vilja testa det! Jag bokade biljetter nyss och planet lyfter i morgon bitti så snyggt. Jag kommer tillbaka på lördag nästa vecka: då ses vi kära vänner!

Ta hand om er och simma lugnt ikväll!

/Bestefarsan



En bild från en av många morgnar då jag samlar skräp! Denna morgon fick jag även med mig grannpojken Olles vänner, ja pojkspolingen själv tog kortet så duktig som han var, så snyggt!
 

Hållbar utveckling - något att sträva efter!

Kära vänner! Tack för alla förskräckliga och fina förslag till resmål - jag ska bestämma mig imorgon! Fortsätt gärna att tipsa om just ditt favorit land, jag är idel öra!

Idag har jag gjort något viktigt. Som ni alla vet är jag en person som levt länge. Jag har sett det mesta, från röksignaler till iphone (vad nu det är för otyg, det vet jag inte..) och från häst och vagn till bilar och motorvägar.
Men det går ju inte att missa snacket om miljön, och tro det eller ej: men jag är mycket insatt i miljöfrågor. Så idag så åkte jag till Dieselverkstaden (en gammal arbetsplats för sissodär 50 år sedan kanske), för att kolla på gymnasieelevers utställning om just: hållbar utveckling.

Det var ruskigt skojjigt måste jag säga, de små liven hade verkligen lyckats: sanna mina ord! Men de är ju så finurliga: när de pratar om 1930- talet så säger de: " för mycket länge sedan." 30-talet är ju baskemig i förrgår känns det som! Nej, vad som är förr i tíden mina vänner, det är 1430- talet. Det ni!

Men vad jag kom till instinkt till under dagens stapadser var helt enkelt att vi borde slå ett slag för miljön! Varför inte avskaffa bilarna och återgå till kusarna? De rackarna skulle må bra av att köra vagnar igen, istället för att travarunt på V75-banor. Nej hästsport är ingenting för mig, helsefyr så tråkigt det är. Och tänk så festligt det skulle bli: parkeringsplatserna gör man om till hagar där ens kuse kan stå och beta.

Sanna mina ord vänner, där har vi lösningen!

Ta det lungt där ute, bestefarsan är rädd om er!

Kramar /Bestefarsan


Bestefarsan på häst och vagn. Sanna mina ord: detta är en mycket gammal bild och jag kan inte rå för att jag hade obehagligt stort huvud på den tiden, så snyggt!

Ett oförglömligt möte

Goddagens mina underbara medmänniskor!

Ni kan aldrig gissa vad som inträffade idag. Tro mig: aldrig! Om ni vill försöka gissa kan ni göra det nu, jag lovar att vänta på er små smultronploppar, så snyggt!


Har ni kommit på det vänner? Nej, tänkte väl det! Nu ska jag berätta en sån otrolig historia om vad som inträffade så oj, oj, oj - håll i hatten!

Jag vaknade mitt i natten av att mitt fönster stod vidöppet, det blåste kyligt och jag fick små knottror på huden som jag brukar få när det är kyligt. Jag går och stänger fönstret, men känner mig så fruktansvärt fnösktorr i halsen och går därför till köket för att hämta ett glas het mjölk och då händer det otroliga. Jag ser Klas-Görans ande! KG:s ande! Kan ni förstå mina vänner vad jag såg!? En ande! Och inte vilken ande som helst utan min döda bästa väns! Är inte det helt otroligt!? Det tänker man sig så snyggt att det bara kan hända på dumburken!

Nu måste ni väl tycka att jag är en knasig gubbe, vill jag lova så snyggt. Men jag kener vad jag kener (som det heter så snyggt på danska) och jag såg vad jag såg, vill jag lova. Vet ni vad KG berättade för mig då? Jo, han hade det ruskigt bra uppe i himlen. Han spelade schack med Shakespeare och var ute på våghalsiga äventyr med Columbus.. jaa den stollen må jag säga! Aldrig en lugn stund! 

Sen berättade han något högst intressant som jag snappade upp. Han berättade nämligen att han hade gömt sina sista besparingar - 30 000 svenska riksdaler, kan ni fatta det vänner!? Det har han gått och gömt i alla dessa år! - under en lös golvplanka i sitt gamla hus så snyggt! Strax efter KG berättat det och att han ville att jag skulle ha pengarna försvann han puts väck den djäkeln, men det var trevligt med ett återseende må jag säga, han var sitt gamla jag så snyggt - det är skönt att höra, man blir ordentligt varm i hjärtat!

Jag gick och la mig igen med gott samvete. Sedan vaknade jag i skaplig tid, vid 4, och ringde på hos grannpojken Olle (som hjälpte mig och packa till Lettland, om ni minns så snyggt?) och frågade om han ville följa med mig på ett äventyr. Då spratt det till i pojken, det ville han sannerligen!

Vi åkte till KG:s gamla skrutthus (ja, han la inte ner så mycket tid på det - han var ju baskemig utomlands och borta hela tiden!) Vi kravlade på golvet för att leta efter den lösa golvplankan för att sedan hitta den! Där låg, just som anden sagt, 30 000 riksdaler! Det var underbart roligt! Urskojj att KG ville att jag skulle ta dom och åka på nya äventyr.

Det hade jag även tänkt att göra nu då, på lördag bestämt. Men frågan är var jag ska åka? Det skulle vara skojj med en skidresa och nu vill jag fråga er kära vänner: var tycker ni att jag ska åka för mina 30 000 riksdaler?

Skriv gärna in till mig vad ni tycker så lottar jag fram det bästa alternativet. Den som skriver det bästa kan ju få sig en liten karamell så snyggt!

Nu ska jag ta en fika med min goda vän Ingeborg Fingerputs! (Ja, så knasigt man kan heta!)

Ha det urbra!

/Bestefarsan

P.S. Ni behöver inte oroa er vänner: Olle fick en tia, så hygglig som han hade varit och följt med! D.S.


Ett litet foto på när KG trädde fram i form av en ande i mitt lilla kök, så snyggt!

Guldtips nr 7

Känner du att du har hel-koll på det svenska språket? Jag själv som har danskt ursprung kan allt tycka att det är lite småknivit, men då har jag ett helskojjigt tips för dig!

ORDKLASSER
Ordklasser är megaskojj! Om du inte är så duktig: börja från början. När du känner att du börjar hajja det hela - så snyggt, så kan du gå uppåt i svårighetsgrad. När man väl kan det, så kan man impa på alla genom att berätta vilka ord som tillhör vilken ordklass: Helfestligt, visst är det?!

Minikurs i ordklassernas underbara värld!

Substantiv:
Substantiv är namn på ting, till exempel bil och ring.
Verb: Verb är något man kan göra, till exempel se och höra.
Adjektiv: Adjektiven sedan lär, hurdanna tingen är.
Konjunktioner: Konjunktioner såsom men, binder samman meningen.

Övriga har jag inga skojjiga rim på, men där kan ni hitta på egna! Ni får gärna skriva till mig om ni hittat på nåt, så snyggt!
Adverb
Räkneord
Interjektioner
Prepositiover
Pronomen

Ha så skojjigt!!!

Kramar Bestefarsan



Bestefarsan sitter och pluggar ordklasser, så snyggt. (Gammal bild!)

När alla vännerna gått hem..

Kära vänner!

Idag har nog varit den tråkigaste dagen i manna minne! Ja, eller i alla fall början på den.

När jag vaknade imorse kom jag på mig själv med att faktiskt inte ha några planer för dagen. Så jag skickade Paloma (min brevduva) till flera vänner däribland Holger Thorsson, Hans Brandebergare (den boven!) Olle (min granne, om ni minns), Gerda Långfot och många, många fler. Ja inte för att skryta eller så, men min vänner lista är lång vill jag lova! Hälften vore nog!

Men: INGEN kunde ses idag. Holger Thorsson skulle till nån släkting, Hans Brandebergare skulle vara med den förbaskade Dagny, Gerda Långfot skulle operera foten, och Olle var på finlandskryssning.

Då kom jag på mig själv med att sakna Kåge. KG den rackarn hade alltid något upptåg på gång. Han och jag gjorde allt tillsammans,och vi gjorde inget utan varandra. Nu när han är borta så saknar jag honom, han var ju faktiskt den skojjigaste gubben i gänget vill jag lova!

Mitt i min dysterhet kom jag på att jag borde rycka upp mig en smula. Nog för att man måste få vara lite sällsam ibland, men jag tänkte då rakt inte vara melankolisk hela dagen. Så jag gjorde något jag och KG alltid gjorde. Nåja, ofta iallafall. Jag åkte till Naturhistoriska Riksmuseét. Det är alltid lika skojjigt vill jag lova! Jag såg en hel-festlig film på Cosmonova också, när jag ändå var i krokarna så snyggt! Inte för att skryta eller så, men det var ju jag som grundade Cosmonova.
Ja, sanna mina ord, det var så trevligt (om än lite ensamt).

Jag såg en film om havet, mycket vacker var den, även om jag blev lite yr i huvudet, men det är alltid skojjigt.

Äsch, nu orkar jag inte sitta här framför dumburken längre. Gå ut i solen, eller ja: molnen, och lek en stund nu ungdomar! Bestefarsan ska ta en promenad.


Kramar Bestefarsan



Jag tog en liten lov runt på muséet, urspännande! Dock var jag den enda över 10 år, men lika trevligt var det väl för det. Då kunde jag berätta för dem om lite historier, så snyggt, kring vad de såg! De tyckte att det var så skojj!

Guldtips nr 6

Jag tänkte ge er ett litet recept på en traditionell dansk kaka som jag alltid äter när jag är i mitt födelseland så snyggt! Kakan heter, ironiskt nog, Bestefars skägg!

Du behöver:

125 g smör eller margarin
1 1/4 dl socker
4 äggulor
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Fyllning:
5 msk jordgubbssylt

Maräng:
4 äggvitor
3 dl Dansukker Strösocker


Så här gör du: (på Bestefarsans vis!)

Rör matfettet och sockret - luftigt ska det bli så snyggt! Tillsätt äggulorna, en i taget så snyggt. Sen blandar du mjöl och bakpulver och tillsätter detta växelvis med mjölken. Bred sedan ut degen i en liten, (20 x 30 cm), smord långpanna. Skjuts in i ugnen i 15 minuter på 175°. Ta sedan ut kakan och bred på ett tunnt lager jordgubbssylt. Vispa äggvitorna till fast skum och tillsätt 1 dl av sockret, fortsätt att vispa så snyggt! Resten av sockret vänder du ner i marängmassan. Bred ut marängen över kakan och ha i ugnen i ytterligare 15 minuter. Skär i Bestefars skägg i rutor (du behöver icke vara bange: Bestefar känner ingenting!) Slutligen: ät och njut av den goda kakan!


Bestefars skägg! Sannerligen en stämningshöjare!

Bestefarsan på mässa

Hej bestaste vänner!

Anledningen till varför jag skriver att ni är mina bestaste vänner är att jag tycker om er enormt mycket! Ni är så hyggliga! När jag loggar in här ser jag riktigt hur det flödar av trevliga kommentarer! Gudskelov, jag blir nästan tårögd - ja varm i hjärtat blir jag!

Idag har jag gjort något ofantligt spännande! Jag har varit på en mässa, och inte vilken mässa som helst utan en "Pryttlar och pinal-mässa" som det hette så snyggt! Mässan innehöll massor av olika stånd där människor visar upp saker som de samlat på sig under åren. Superskojjigt! Nästa år vill jag gå dit igen och ställa ut mina egna pryttlar och pinaler. Inte för att skryta eller så men jag har rackarns mycket grejer så oj, oj, oj: hälften vore nog!

Jag åkte dit med en gammal bekant: Sven-Reine Olofsson, han har jag inte sett på år och dar. Jo förresten, han var ju på mitt födelsedagskalas - jaja skojj var det i alla fall!

När vi fått nog av mässan bar vi iväg våra skinn till en korvmojj där vi tog en korv så snyggt, gott var det! Sen ringde den arma kraken Sven-Reine färdtjänsten. Han var trött och "orkade" inte gå hem - jag blir baskemig förbannad. Det är sådana som han som ger oss äldre människor dåligt rykte! Visserligen ringer jag också färdtjänsten ganska ofta men inte så fort jag är trött och inte orkar gå, det är snarare om jag inte har möjligheten att kunna gå eller liknande. Baskemig!

Jag brusade upp lite grann och för att kyla ner mig tog jag en stros ner på stan för att se på alla lyckliga människor - det hjälper alltid! Sen gick jag hela vägen hem - inte illa va, för en gammal man? Det ni! Inte för att skryta eller så men jag är en rackare på att promenera vill jag lova!

Nu ska jag ta och sätta på en kopp kaffe innan jag går och lägger mig - är utmattad!

Ha det himla bra vänner!

/Bestefarsan




Bestefarsan spatserar fram så snyggt på mässan. Mannen bakom mig var så otroligt irriterande! Han gick efter mig och Sven-Reine hela djäkla tiden, han flåsade oss i öronen, skrattade högt, smålog hela tin' och var bara allmänt irriterande. Baskemig vad sur jag blev. Till slut slog jag honom i trynet - men han klarade sig fint och vi blev av med honom. (Även fast det slutade bra: ta inte lärdom av det där!)

Bestefarsan onykter

Kära vänner!

Förlåt vänner att det inte blev något fredagsklipp, hade så mycket att stå i inför kalaset ni vet. Tur att jag har Holger Thorsson säger jag bara!

I alla fall: här kommer ett litet söndagsklipp så snyggt. Ja, ni har nog länge gått och gnolat på hur Bestefarsan egentligen ser ut och beter sig i onyktert tillstånd? Ja, jag har ju skrivit i en hel del inlägg om mina skojjiga partajanden - här får ni se ett klipp när jag är onykter! Det är ganska dålig kvalité och ganska gammalt är det också. Kommer inte ihåg var och när det var, det enda jag kommer ihåg är att jag hade hisnande huvudvärk dagen efter!

Men oroa er inte för mig, ha det skojj!

/Bestefarsan


Hujeda mig - vilket partaj!!

Kära vänner! Jag är rysligt trött och seg efter gårdagens strapatser, men jag klagar inte! Jag hade nämligen den beste festen historien hört talas om! Ja inte för att skryta eller så, men jämfört med min fest så är nobelmiddagen inte ett jota. (Ja, jag har ju varit på kanske 35 nobelfester, men det är en helt annan historia).

Redan vid tvåtiden igår började lokalen jag och Holger Thorsson hyrt att fyllas till bristningsgränsen. Alla jag känner - och det är många det - kom långväga för att gratta mig. Hans Brandebergare och surkärringen Dagny kom också, men bövulen, jag lät inte dem förstöra min dag!

Vi började med en så snygg fördrink, champagne av finaste slag. Nåjanåja, näst finaste då - om man nu ska vara så petig. Men rätt ska vara rätt. Jag höll ett sjuhelsikesbra välkomst tal, och sedan öppnade jag mina skojiga paket under allmänt mingel, så snyggt.

Jag fick bland annat:
Ett presentkort på Gubbshoppen
En liten resestorleksbur till Paloma (Hallå, är det jag eller fågeln som fyller år?!)
En porslinsvas av Dagny. Helsefyr så ful den var.
Flera nya peruker
En årsförbrukning av skokräm


Med mera, med mera. Ja, jag fick ju hundratals paket, detta var bara ett urval av det bästa och sämsta.

Festen fortfor, och jag bjöd ju även på en hejdundrade middag med sill, senap, potatis, och annat härligt! Alla åt och var mycket nöjda. Efter middagen kom ett gäng färdtjänster och tog hem de riktigt skruppliga gamlingarna,  men vi var fortfarande många kvar som dansade till live-bandet som jag hade hyrt - så snyggt!
Vi lekte även diverse lekar, som dansstopp. Hel-festligt var det!

När kvällen övergick till natt så "drog" vi vidare till Café Opera- så snyggt. Där festade vi resten av natten, och tyvärr minns jag inte så mycket av det. Vaknade med en förbaskad huvudvärk imorse, så det kanske betyder att jag hade ruskigt skojj i alla fall!

Här kommer ett urval av bilderna från kvällen, bildextra som jag kallar det så snyggt!


Bildextra! Bildextra! Bildextra! Bildextra! Bildextra! Bildextra!


Första bilden på hela dagen! Bestefarsan står och poserar med några gamla väninnor!



Jag står och öppnar presenter så snyggt. Bilden visar ungefär en tiondel av presenterna, oroa er inte!



Jag håller tal innan middagen så snyggt!



Under middagen. Rackarns blomma som täcker min underbara nuna!


Ruskans vilken suddig bild!!! Här dansar vi till livebandet i alla fall!


Jag sitter så snyggt i limousinen på väg till Café Opera med min födelsedagspresent i form av en märkesväska, fick den av Pia Yngelkvist - en gammal flamma! Kommer inte riktigt ihåg märket, kan det ha varit Louise Vurton!?


Jag hamnade på finest.se också! Här dansar jag med några människor på Café Opera, så snyggt!


Sen var bilderna slut.. för er del i alla fall. Jag har förstås löjligt många bilder kvar, men de är lite för... oanständiga för min renliga blogg - det får inte bli för mycket av det goda som jag säger så snyggt!

Dagens bekännelse, det var länge sen! Här kommer dagens i alla fall: den pinsammaste presenten jag fick var en hörapparat som jag fick av Nils-Urban Eriksson, senil som han är! Jag har inte hörproblem ju!

Ha det gött, så ses vi imorgon - Bestefarsan ska nämligen gå och knoppa: är fruktansvärt bakis!

/Bestefarsan

Bestefarsans beste bursdag!

Nej men se goddag kära vänner!
 
Är det inte en förtjusande dag vi har fått idag, som idag, som idag? Det är nämligen både Alla hjärtans dag och min,Bestefarsans, bursdag, som jag kallar födelsedag så snyggt, idag! Jag tänkte börja inlägget med att sjunga en liten trudelutt för er:

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för det är Bestefarsans födelsedag!
Hurra, hurra, hurra!

Jaa, så skojjigt, så skojjigt det är idag. Jag har fått ordentligt med hälsningar - Paloma (min brevduva) har jobbat som attans. Hon var uppe redan i ottan, höll på och stånka fram och tillbaka till härliga kamrater som bryr sig om sin gamle vän. Sånt tycker jag är mysigt och skojjigt - ja ordentligt varm om hjärtat blir man, så snyggt!

Nu håller jag på att göra mig fin inför mitt lilla, oj menar förstås årets hejdundrades, kalas! Klockan två kommer folk strömma in i kalashuset - huuu kan knappt bärga mig. Nä nu måste jag ta och fixa till min fluga - den är en riktig rackare!

Ha en urbra dag, sprid kärlek och gratta mig gärna!

/Bestefarsan


Jag sitter så snyggt med kalashatten vid frukostbordet på min alldeles egna födelsedagsdag!

En nattsuddares memoarer

God midnatt kära vänner!

Böveln vad trött jag är, även fast jag bara har tagit det lugnt ikväll tillsammans med Holger Thorsson. Vi tittade på dumburken hela kvällen: bl.a. Let's Dance, så snyggt! Ur-spännande! Ja, inte för att skryta eller så men jag var ju med och skapade handlingen till programmet så snyggt, men tjaa: det finns inte så mycket mer att säga om den saken.

På denna dag (morgon-eftermiddagen) har jag och Holger Thorsson planerat det sista till mitt otroliga födelsedagsfirande. Jag har otroligt höga förväntningar - tror att det kommer bli ruskigt skojj! Det är många som skickat svar och sagt att de tänker komma! Hans Brandebergare och #%"&!" (som jag kallar de alternativa svordomarna så snyggt) Dagny kommer. Hade nästan hoppats att de inte kunde, nästan! Nä vad taskig jag känner mig nu... Ska sluta upp och tråka mig, även fast Hans Brandebergare håller på med dåligheter ska jag nog ha humöret uppe så snyggt. Jag fyller ju baskemig år imorgon!

Planeringen för imorgon kväll är nu helt klar! Urskojj ska det bli, jag spricker nästan - så skojj ska det bli! Tyvärr kära läsare, finns det ingen möjlighet att alla ni får följa med på mitt kalas så snyggt. Jag hade hemskt gärna velat det men lokalen vi ska vara i tar bara in ett max antal människor och det är redan några över gränsen. Hoppas ni inte blir alltför ledsna och besvikna. Vi kanske syns på --------- efter drop-in kalaset? Anledningen till varför jag skriver --------- och inte nattklubbens namn är främst att om jag nu skriver den kommer ju jag och mina kompanjoner aldrig få plats! Inte för att skryta eller så men jag är ju en väldigt hedrad och omtyckt gubbe - klart alla vill vara på samma hippa "inneställe" som Bestefarsan! Efter mitt firande skriver jag såklart vart vi var och festade, ni behöver ige vara bange!

Huuh vilken nattsuddare jag gått och blitt, måste ta och nanna nu! Midnatt är den, spöktimmen som jag kallar det så snyggt och fredagen den 13:e är slut - huvaligen sicken tur att man föddes en dag efter då!

Ta hand om er och ha en god natt sömn!

/Bestefarsan



Hittade en skojjig bild från min tid som lokförare, och vilken lokförare jag var alltså! (Inte för att skryta eller så!)

Födelsedagsförberedelser

Hej mina trogna gulleläsare (och nya)!

Huuh, vad jag har stått i med att planera inför mitt stora födelsedagskalas idag - ja pompa och ståt kommer det bli så det står härliga till! Nu på lördag, alla hjärtans dag faktiskt - inte för att skryta eller så men jag är ju väldigt kärleksfull av mig! Min gamla, goda vän Holger Thorsson har jag börjat ta upp kontakten med - han är en riktigt bra vän må jag säga, en hjälpande hand skulle jag nog vilja säga!

Holger Thorsson och jag träffades på en turistresa till Kroatien -73, hur skojj var inte det!? Jätteskojj vill jag lova! Sen dess har vi inte träffats men nu såhär till min 302-åriga fölsedag (som jag kallar det så snyggt) tänkte jag bjuda in den gamle rackarn, han har fått äran att vara toastmaster så snyggt.

Egentligen skulle Hans Brandebergare få vara toastmaster men eftersom han håller på att "dissa" mig så snyggt mest hela tiden blir det Holger Thorsson som får ta den stora uppgiften - urskojj tycker han att det ska bli, vill jag lova!

Idag åkte vi till parken och gjorde en fin inbjudan och skrev den sjumila långa gästlistan! Nä, skämtåsido men den är djäkligt lång vill jag lova! Jag har bjudit alla jag känner, och inte för att skryta eller så: men jag känner djävligt många så oj oj oj, hälften vore nog! Jag och Holger Thorsson diskuterade, så snyggt, om Hans Brandebergare skulle bli bjuden - han har ju varit dum som in i bänken - men vi beslöt oss ändå för att han och hans djäkla Dagny skulle få komma. Inte kan väl gamle, snälla Bestefarsan ge igen med samma mynt och "dissa" Hans Brandebergare tillbaka? Nä, det går inte för sig!

Oj oj oj, två dagar kvar. Bestefarsan "taggar" så snyggt! Planerna ser strålande ut, det kommer bli den beste födelsedagen i mitt liv!

Nu ska jag ta mig en snabb kvällsmacka och sen gå och nanna - är fasligt trött!

Ta hand om er!

/Bestefarsan



Jag och Holger Thorsson sitter i parken och planerar så snyggt! (Äntligen har jag fått bort min hemska solbränna! Ruggarns vad fult det var, vill jag lova!)

Möte med Haralds änglar

Kära vänner!

Idag har varit den bästa dagen på mycket länge! Jag har ju varit så för bövulen förbannad på Hans Brandebergare ända sedan han övergav mig på toppen av Kebnekaise. Jag har undrat om jag kommer att träffa en sån kamrat igen. Men mina vänner, idag har jag inte bara träffat 1 ny vän, utan 20 nya vänner! Det var nämligen möte med Haralds änglar idag, ni vet motorcykelklubben som jag nyligen gått med i. Det är riktigt trevliga gossar med i den klubben - vill jag lova.

Mötet inleddes med att själva chefen för gruppen höll ett välkomsttal till oss nya "änglar" - så snyggt! Vi blev så hemst välkomnade att jag blev helt tårögd: Det är så här vänskap känns! Dessutom behöver jag inte vara rädd för att någon av "änglarna" överger mig för nån liten flickvän, alla harn nämligen skrivit på ett kontrakt där man lovar "broes before hoes" - så snyggt. Det innebär att vännerna går före små förälskelser- så snyggt!

När jag kom hem ifrån mötet så började jag med något verkligt spännande, jag fyller nämligen 302 år på lördag, och jag har planerat en riktig höjdarfest vill jag lova! Jag fyller ju ironiskt nog år på allahjärtansdag, vilket är en utmärkt dag att ha partaj på!

Nej nu ska jag gå ut på en härlig vinterprommenad.
Tag hand om er nu!
Kramar /Bestefarsan



Det är vi som är Haralds änglar - men allesammans kom inte med vilket förargar mig en smula! Ser ni er gamle Bestefarsa där någonstans i mitten?

Guldtips nr 5

Guldtips nr 5: Kika in på min blogg varje dag. Inte för att skryta eller så: men jag är en djäkel på uppdatering!

Överkurs: Börja prenumerera på min på ikonen här under om du har bestämt dig för att göra det! Det skulle vara jätteskojj om du gjorde det!


 
Follow Bestefarsan

Guldtips nr 4

Här är bara ett litet minitips så snyggt, men det betyder otroligt mycket!

Borsta bissingarna varje morgon och kväll! Det har jag inte gjort en enda gång i hela mitt liv så mina riktiga tänder föll ur munnen på mig. Nu använder jag bara löständer så snyggt.

Överkurs: Använd tandtråd! Det är djäkligt bra för nötterna!



Er mardröm - min vardag! (I fjol)

Måttet är rågat

Hej kära bloggvänner, så snyggt!

Nu är måttet rågat, Hans Brandebergare har ytterligare fyllt upp en droppe som snart får bägaren att välla över - han har satt en av sina sista potatisar och han ska definitivt få igen för gammal ost! Idag träffades vi äntligen från uppehållet vilket jag trodde skulle bli skojj, som förut. Men det var det inte vill jag lova! Han bara pratade om sin "underbara Dagny", vad de hade haft för sig och hur fast hennes hud var. Fy sjutton säger jag bara! Vi tog färdtjänstens flygplan till Norrland för att bestiga Kebnekaise, det har vi suttit och filurat på länge och idag blev det av, men tusan vad tråkigt det var!

Hans Brandebergare har skaffat sig en sån här portabel telefon, urlöjligt! Han "essemessade" (tror det stavas så...) med Dagny hela tiden och de ringde varandra varannan pisskvart! Böveln vad jag kokade av ilska! Men måttet var rågat efter några timmar då Hans Brandebergare plötsligt sa till mig att han var tvungen att åka hem till Dagny, hon hade tydligen satt en havreflinga i halsen, hjälplösa djäkel. Han försvann på fyra röda och lämnade mig där uppe på berget. Baskemig vad förbannad jag blev!

Paloma (min brevduva) fick komma och jag skickade snabbt ett meddelande till färdtjänsten och bad dem komma och hämta mig. Snabba som dom är behövde jag inte vänta i mer än en timme. Sanna mina ord: Hans Brandebergare har blivit en riktig "dissare", en jubelidiot och absolut inte en sann vän!

Bannemig vad jag är arg! Nä nu ska jag ta och kyla ner min ilska och titta på Keno, det är ruskigt spännande och brukar bota mot ilska.

Ta hand om er och era nästor, "dissa" inte människor för er gumma/gubbe!

/Bestefarsan


Jag fick slutföra klättringen utan Hans Brandebergare, här är jag på nedvägen. Mina kläder blev uppätna av bergsgetter så snyggt, en arm krake - det var precis vad jag var.

Guldtips nr 3

Tycker du att det är skojjigt att lära dig nya ord?

Då ska du börja med såkallad ordkunskap. Det förgyller vardagen vill jag lova, plus att man blir en hejjare på korsord!

Gör bara så här:


Varje dag när du läser tidningen eller någon annan litteratur: välj ut ord som du finner vara knepiga.

Slå upp orden i svenska akademins ordlista. Där berättar dem på ett trevligt vis vad ordet betyder.

Välj kanske fem ord om dagen, och när du är uppe i cirka 40, gör ett skojjigt litet test på hur bra du har klarat att lära dig nya ord!

Det här resulterar i att du lär dig nya, trevliga ord som kan axla ditt gamla ordförråd.

Lycka till!



Klarade du alla 40 orden eller är nöjd ändå? Belöna dig själv! Det kan vara ett mariekex eller kanske ett restaurangbesök, där kan du imponera på personalen med dina nya ordkunskaper - prata om att de kommer bli impade, så snyggt!

Korsordsklubben Ugglorna

Kära vänner!

Är det inte en underbart vacker dag, en sådan dag, som idag, som idag?
Det tycker jag! Min dag startade med en liten parodox kan man säga. Isen utanför min lilla stuga ska nämligen vara helt fysiskt omöjlig att gå på - den borde vara på tok för tunn, men jag gick imorse en rejäl promenix ,som jag kallar det så snyggt, över isen. Det var uppriskande vill jag lova!

Ja, Hans Brandebergare har ju fullt upp med sin lilla fjälla, och han verkar totalt ha glömt bort våra tider. Idag skulle vi ju till exempel rida tillsammans. Tror ni han dök upp? Nä, jusst så. Han kom inte, och jag kände att jag borde visa vart skåpet ska stå. Men jag vågade inte. Jag är en väldigt lyhörd person, jag är ödmjuk och vill inte såra honom. Hans Brandebergare däremot är väldigt pueril och infantil. Jag tycker att det är väldigt omoget av honom att alltid så abrupt förhala våra små träffar.
Ja, sanna mina ord.

Men, jag vill inte gå och deppa över honom för länge, så jag tänkte att jag kunde gå med i en ny trevlig klubb. Min vän, radikala Roger har grundat en korsordsklubb som heter Ugglorna, så jag gick med i den idag! Jag åkte till Västertorp där de hade sitt möte, och det var mycket trevligt. Alla satt knäpptysta och löste krosord. Ja, inte för at skryta eller så - men jag är en riktig rackare på det här med korsord och suduko. Det sägs ju att sudoku är japanskt, vilket inte direkt gagnar mig, för det är ju jag som uppfann suduko, för väldigt länge sedan tillochmed!

Menmen, man kan ju inte få allt. Nu ska jag nog lösa lite mera korsord, sen är det sängen som gäller.

Tag hand om er nu små gulletroll, jag tänker på er!
/Bestefarsan



Jag och min nya vän Mette-Klara löser korsord så snyggt, ugglor som vi är! Hon var en djäkel på att lösa dem, men snabbt gick det inte vill jag lova.
(Ursh - jag var riktigt osäker på om jag skulle ta den där bollinspirerade peruken idag. Jag övervägde med att jag skulle ha den, vilket jag ångrar nu när jag ser den fullt osmickrande vinkeln på peruken...)

Guldtips nr 2

Guldtips nr 2: Har du ludd i naveln? Se då till att ta bort luddet på en gång, är det kvar och skaver för länge kan du få naveltrång. Det hade jag i fjol och det är inte skojj, vill jag lova - sanna mina ord! Sedan dess är jag väldigt noga med luddet.

Överkurs: Tvätta din lilla navelknapp varje dag!



Börja dagen med ett navelrensarleende! (Precis som Bestefarsan!)

Haralds änglar

Kära vänner!

Nu måste ni väl undra er för hjärtligt vad jag har haft för mig idag som idag? Ja, jag vaknade i skaplig tid - vid sisådär femsnåret, även fast jag somnade så sent som vid ett! Jag tog mig en bit frukost och sände därefter ett brev med Paloma till Hans Brandebergare, vi skulle nämligen besöka Kaknästornet idag!

Men sen kort därefter får jag svar från Hans Brandebergare.. den jäkeln skrev att han hade glömt det och bokat en hel biosalong för han och den rackarns kärringen Dagny! Ursh säger jag bara - Hans Brandebergare ska nog få igen för gammal ost! 

Jag fick helt enkelt ta och hitta på nåt annat. Jag gick därför med i en till förening så snyggt - en motorcykelförening så snyggt - Haralds änglar hette den så snyggt. Nu undrar väl ni varför jag blir medlem i en motorcykelförening när jag inte ens har en motorcykel? Tja, svaret på den frågan är att jag vill träffa alla möjliga sorter av människor - till den gruppen hör även hårda motorcykelmänniskor. Jag får väl ta och hyra en motorcykel just när det är föreningsmöte nu på onsdag. Det ska bli stentufft, sanna mina ord! Få se nu om det här med motorcyklar är just mitt kall.

Nu sitter jag med några gamla vänner (Urban Snofsstjärt, Ivan Fredmansson, Gurgel Olofsson och Mats-Ole) som jag bjudit in till mitt hem och tittar på melodifestivalen - urkul, ska nog ta och gå tillbaka nu!

Ha det urbra vänner!

/Bestefarsan


Här står jag och mina nya vänner från motorcykelföreningen i snöovädret så snyggt! Jag minns inte riktigt vad alla hette, men han med oranga braller (som jag kallar byxor så snyggt) hette i alla fall Roger - han kallades för Ståfräsarn, den jäkeln - som han, liksom alla andra, skrattade åt min solbränna, men jag skrattade också så det kändes behagligt!

Goda nyheter

Kära vänner, en snabb kortis!

Som ni väntat på det här ögonblicket, ja det må jag säga! Bestefarsan har äntligen skaffat sig en ny design, som jag kallar det så snyggt, till sin blogg! Ja, jag var barnsligt förtjust i den förra med blommorna men jag kände att den här var mer jag! Tycker ni om den mina gulltuppar?

Ses sedan!

/Bestefarsan



Ny visningsbild också! Lite "ballare" än den gamla så snyggt!

Guldtips nr 1

Guldtips nr 1: Kan du inte sova? Gå upp, häll mjölk i ett glas, sätt in det i micron, vänta, ta ut glaset och känn om det är lagom varmt. Är det lagom varmt? Drick! Urgott, samtidigt som man blir sömnig.

Överkurs: Vill du "lyxa till det", så snyggt? Då kan du knapra på en vaniljbulle därtill - himmelskt gott må jag säga!



Bilden är tagen för en reklam för många år sedan, det var urskojj att bli fotograferad av en proffsfotograf - det må jag säga!

Sömnproblem

Godkväll (natt) kära vänner!

Jag vet, jag vet : det är ruskigt sent, men jag kan inte sova! Jag gick och la mig för flera timmar sedan men har bara legat
och dragit mig. Har helt enkelt för mycket tankar i huvudet, mest om Hans Brandebergare som "dissade" mig så snyggt - både igår och idag! Dessutom har jag en djädra massa rackabajsar-energi att göra av med. Vanligtvis på fredagar vid den här tiden står jag ju och dansar på borden, dock inte denna kväll : och det har både sina för- och nackdelar, så snyggt...

Jag har i alla fall spelat lite guitar hero ikväll så snyggt, ja inte för att skryta eller så men det var faktiskt jag som skrev in till ett antal sådana här televionsspelskonsulter (som det heter så snyggt) och bad dom göra ett spel där man kunde spela, ja egentligen akustisk, gitarr! Och swish-pam-bom - guitar hero kom! Ur-kul tycker jag att det är, och duktig är jag också, snabb i fingrarna som man är! Favvoritlåten är Für Elise, den har jag ju komponerat själv, så snyggt!
Nu ska jag ta och försöka nassa igen, men innan ni, mina solstrålar, går till bädden ska ni ta och kika på mitt fredagsklipp - ja det var ju ett tag sen och jag vet ju hur barnsligt förtjusta ni är i de klippen : så här har ni ett! Visst är det underbart!?

Godnatt mina änglar!

/Bestefarsan



Jag är hemskt ledsen för vinkeln på videklippet men jag kan tyvärr inte tricksa till det, jag är nämligen fullkomligt oteknisk! Ni får väl lägga er ner på sniskan, böja huvudet, vrida skärmen eller helt enkelt titta som det är : helt omöjligt är det inte!

Kärt återseende

Kära vänner och medborgare!

Nu har Hans Brandebergare satt sin sista potatis! Idag skickade han sin brevduva för att ställa in våran träff - ja vi skulle nämligen gå på City Gross och fynda lite - rackarns billigt är det just så snyggt! Kan ni gissa vad han gjorde istället!? Han träffade sin djäkla Dagny Frimansson - de har tydligen gått och blivit betuttade i varandra. Umgås gör dom varenda dag, aldrig har Hans Brandebergare tid med mig längre! Vi har baskemig inte setts på två dar! Men imorgon blir det andra bullar, då ska vi nämligen till Kaknästornet, ja det är superskojj nu såhär när snön fallit på och sådär.

Idag har jag istället träffat någon som jag inte träffat på mycket länge! Mats-Ole, vi åkte på kryssning tillsammans i december förra året - ja det var skojj! Vi träffades idag på förmiddagen och åt lunch på ett fint hak, som jag kallar det så snyggt. Och vem träffar vi inte där om inte självaste Magnus Uggla..? Ja, trevlig var han, men jag kan inte riktigt säga att jag är barnsligt förtjust i hans musik.. nä då skulle jag ju ljuga så snyggt! Efteråt gick vi alla hem till Mats-Ole och spelade ett antal partin fia, så snyggt. Skojjigt värre!

Ikväll ska jag bara ta det lungt och sova, ja det skulle nog vara tänkt att jag och Hans Brandebergare skulle gå ut och dansa och festa loss lite men eftersom han ska vara med den där djäkla Dagny blir det väl inte av. Attans bananer!

Ta det lungt ikväll, men ha det för guds skull kul: tänk inte på mig!

/Bestefarsan


Fr. vänster: Bestefarsan i egen hög person, Magnus Uggla och Mats-Ole!
Ja, Mats-Ole har hakat på min trend med peruker och idag valde han en lockig - precis som Magnus Ugglas hår! Ja, vilket sammanträffande och som vi skrattade åt det!


Milda makaroner, vad ska Bestefarsan ta sig till?

Kära vänner!

Jag har ett litet bekymmer, men innan jag tar det, så ska jag berätta vad för finurligt jag har hittat på idag som idag!

Jag och Hans Brandebergare hade ju bestämt att vi skulle spela bridge, och sedan ta en tur volleyboll, men Hans Branderbergare dök aldrig upp, den rackaren! Istället så åkte jag förgrymmad efter att ha väntat på honom i flera timmar vidare. Jag åkte hem till en gammal kollega från den tid som jag arbetade som rektor. Ja, hon var naturligtvis inte rektor på samma skola, hon var på grannskolan. Hon heter iallafall Lena Marklund eller något i den stilen, och är en fötjusande kvinna. Hon bjöd på te och kakor som hon bakat alldeles själv. Gudars skymmning så goda de var!
Efter att ha varit där hela eftermiddagen och pratat gamla kära minnen så var det dags för bestefarsan att tänka på refrängen - så snyggt, så jag ringde färdtjänsten som skjussa hem mig i säkert förvar, så snyggt.

Nu är ni allt nyfikna på vad jag, bestefarsan, har för bekymmer på hjärtat. Det är nämligen så att jag känner att Hans Brandebergare sätter sin dejt före mig. Jag känner mig lite kränkt, och lite som femte hjulet under vagnen - om ni förstår vad jag menar?
Jag vart först lite förbittrad, jag menar: vi hade ju bestämt att vi skulle spela bridge och volleyboll! Sen dök den rackarn aldrig upp! Nej, en gång till och jag får ta och visa vart skåpet ska stå. Men Hans Brandebergare är ju en sån trevlig vän ändå, och jag vet inte om jag vill bråka.

Milda makaroner hörrni: vad ska jag ta mig till?

Nejnu är det nog dags att sussa. Och jag får tänka som en god vän en gång sade "Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya!"

Simma lugnt!


/Bestefarsan



Jag står och väntar i kylan så snyggt på Hans Brandebergare som aldrig kom den jäkeln! Dagen till ära har jag på mig min nya snitsiga t-tröja som du också kan få köpa på den här hemsidan! Trevligt värre - att klä sig som bestefarsan alltså!

Blinddejt!

Idag har jag och Hans Brandebergare gjort något ofantligt intressant - vi har nämligen blinddejtat! (Det betyder på ett ungefär att man dejtar någon man inte träffat!) Hans Brandebergare tyckte att vi såg så bleka och tråkiga ut så han tog med mig till ett mycket trevligt badhus där de hade solarium. Tibblebadet tror jag nog att det hette, synnerligen trevligt.

Hans Brandebergare blev mycket brun och fräsch men jag, jag blev brun som en djäkla bajskorv jag! Bortsett från min goggelbränna som blev lite ljusare än övriga ansiktet, så snyggt. Riktig otursgubbe är jag ibland, men utseendet är ju faktiskt inte allt! Även fast vi satte på våra finaste skjortor innan vi träffade de två tursamma donnorna på ålderdomshemmet - där de faktiskt bor! Tänka sig, vad Hans Brandebergare och jag skrattade åt det!

Donnorna hette iallafall Hildegaard Thorolfsson och Dagny Frimansson. Hans Brandebergare föll direkt för Dagnys gyllene gråa lockar så jag fick ta Hildegaard som dessvärre hade dassgrått, kortklippt hår. Som Hans Brandebergare och Dagny höll på kunde man tro att de vart på vippen med varann i årtionden.

Med mig och Hildegaard slog det däremot inga gnistor. Hon var fördjäkligt tråkig! Hon bara gnällde på sitt liv, hur tråkigt det var och personalen på ålderdomshemmet var tydligen för lata. Det fick jag höra fler än fyra gånger om - baskemig tråkigt! Senil var hon också, gaggig som få - nä henne fattade jag inte tycke för, men Hans Brandebergare och Dagny lovade i alla fall att hålla kontakten... få se hur det blir med den saken. Han lär väl spisa av 'na som han gjort med alla andra trånande damer som vill ha honom.

Nu har jag provat på blinddejting i alla fall. Betyg: 1/5 - urtrist! Men kan säkert funka om man får tur med damen, som Hans Brandebergare den gamla räven.



Se så brun jag är! Får väl ta och skrubba som attans, då kanske det går bort!

Jag vet att ni gillar dagens utstyrslar så jag slår väl till med en idag då!
Mysse från Lönnebergaboden
Jacka från Ekmans jackor och restaurang
Vit finskjorta från Skräddarn Larsson
Gul V-ringad kashmirtröja från Olssons handelsbod
Rutig halsduk från YSL (Yngve Sven Larsson)
Manchesterbyxor från Manfreds manchester


Nu ska jag ta en liten kvällslur, det är sent!

Ha en himla skön sömn!

/Bestefarsan

Slalomskidåkning

Hejsan Gullefjun!

Idag har jag gjort något ofantligt skojjigt! Ja, jag har faktiskt ägnat dagen åt slaomskidåkning. Det är nog inte många av er som vet att jag är en riktig baddare på skidåkning.

Jag åkte tillsammans med Hans Brandebergare till Kungsberget ganska sent på morgonen. Ja, vi begav oss iväg vid 07.00, så det vart en rejäl sovmorgon! Vi var framme vid 10, då liftarna först öppnade. Vi var de första som var ute i backen, det var skojjigt! Det var inte så mycket folk där en dag som denna, bara lite trevliga skolklasser.

Jaa, som vi åkte denna dag, upp och ned, upp och ned. Vissa liftar var lite busiga och ryckte en del, så ibland vart det svårt att hänga med i svängarna - så snyggt, men Hans Brandebergare räddade mig alla tillfällena. Ja, som vi skrattade åt det!

Vi träffade också några äldre damer, Asta och något mer hette dem minsann. Riktigt trevliga, men en smula senila. Jag vet inte hur många gånger Asta berättade för mig att hon en gång när hon åkt skidor med sin syster råkat slå till liftvakten i ögat. Ja, sanna mina ord, hon var riktigt gaggig - så snyggt.

Nej nu, mina små busfrön, är jag läskigt trött. Jag vet inte varför, jag hade ju en sådan rejäl sovmorgon till 05.30, men jag antar att det är den friska fjäll luften som gör en lite sömnig - så snyggt.

Ha det så bra kära vänner, vi hörs imorgon igen!
Kramar Bestefarsan



Bestefarsan åker störtloppsslalom så snyggt, störtkul! Fyndig som jag är - som Hans Brandebergare och jag hade skojj åt det!
Ser ni min (så snyggt som jag kallar det) goggelbränna också? Jo, jag hade ju skidglasögon så snyggt och solen är ju så ofantligt stark i skidbacken och min hud är väldigt lättpåverkad. Men järse - inte bryr väl jag mig om det! Det går över om ett par dar!


Isvakbad med Hans Brandebergare

Kära vänner!

Idag har jag gjort något riktigt knasigt, men framförallt kallt! Jag och Hans Brandebergare gav oss ut tidigt i gryningen, ut på sjön. Vi tog våra gamla sparkar som vi så snyggt tog oss fram på. Efter ett tag stannade Hans Brandebergare - han fick nämligen en fullkomligt galen idé!

Han tog fram sin "supersåg" - så snyggt, på tre röda hade han sågat ett kvadratiskt hål i isen. Han sade: "Hoppa i Bestefarsan! Hoppa i, det är inte farligt!" Jag tvärvägrade minsann, men när han hoppade i så snyggt - hoppade jag direkt efter. Ja, ibland kan man ju vara svag för det så snyggt kallade grupptrycket.

Men skojj var det i alla fall, det kan jag lova. Isande skojj, fyndig som man är! Något att rekommendera må jag säga.

Vi fortsatte vår tur på isen, kom hem nyss. Trevligt med mycket frisk luft - det må jag säga!

Ta hand om er!

/Bestefarsan



Jag stapplar mig så snyggt upp från den iskalla vaken, visst ser det förbannat urskojj ut?

Svar på frågor del V

Här kommer de sista frågorna för denna frågestund!

Tjeeeeeeena!!! vilken tandkräm rekomenderar du?

Hej du trevlige krabat! Som sagt använder jag inte tandkräm, jag har nämligen inga tänder så snyggt: jag är därför ingen jäkel på att rekommendera tandkräm. Men mina löständer behöver förstås tvättas, det gör jag med vanlig såpa, helst Grumme tvättsåpa - det är gött för lösnötterna, som jag kallar de så snyggt!



Jag poserar glatt med min sanna favorit! Aldrig hade jag kunnat klara mig utan Grumme tvättsåpa!

Tycker du om gegga?

Nä fy bubblan! Gegga är en av de få saker jag avskyr!



Avskyn växer när jag ser denna fördjävliga bild! Bläk!


Har du någon hemlig klubb?

Ja, men om jag säger vad det är för nån klubb blir det ju bara en klubb eftersom den då inte är hemlig längre... det skojjiga försvinner alltså, så snyggt.

Vad vill du bli när du är stor?

Jag är ju baskemig stor, om du definerar "stor" som "vuxen" så snyggt? Men jag vill bli alltmöjligt, har även arbetat med alltmöjligt - min nästa stora plan i livet är att arbeta på en korvmojj, men det kommer väl aldrig hända.. suck.

Jag är 4 år. jag var på sjukhuset idag och opererade min tunga för att jag inte kunde slicka... jag tycker det verkar onödigt, men mamma säger att jag kommer förstå när jag är stor. jag orkar inte vänta tills jag blir stor, så snälla bestefarsan, kan du förklara vad hon menar?
Nej lilla vän, Bestefarsan orkar inte!

Hur leker LIVET på Jorden? /KGs ande

Det här måste vara ett urdumt skämt, ledsen blir jag allt! Är det inte ett skämt och det är du KG så kan jag berätta för dig att livet leker! Leker döden så snyggt? Jag saknar dig allt KG - det vill jag lova!

Skulle du offra ditt eget liv för att rädda någon annan?

Det har jag gjort många gånger, men jag har överlevt - bra läkekött som man har!

Om du var en disneyfigur, vilken skulle du vara då?
En disneyfigur? Det var det löjligaste! Jag vill inte vara någon annan än mig och mitt ego, Bestefarsan alltså!


Vad föredrar du: binda eller tampong? har svårt att bestämma mig! :S

Ska det vara så förbaskat svårt att förstå: jag är ingen kvinna och hade jag varit det hade jag nått klimakteriet för länge sen. Jag har inte mens, har aldrig haft mens och kommer aldrig att få mens därför är jag nog inte den bästa rådgivaren för vilka mensskydd du ska använda. Antingen går du till ungdomsmottagningen, "ole, dole, doffar" eller så har du tampong ena dagen och binda andra - eller varför inte ha båda samtidigt? Det är inte så svårt, baskemig!



Såhär sur blir jag - baskemig!


Har du solat för mycket eller råkar du bara ha en dålig hud, tänkte att du har så många rynkor så...
En liten fråga bara
pussar // lollisen_fisen

Rynkor!? Jag!? Bestefarsan!? Det var det löjligaste... skulle jag ha många rynkor? Min hud är len som en babystjärt om du är intresserad, när streckkodsläsaren på ICA ger utslag - då kan vi återkomma! Rynkor, löjligt!

Vad tycker du om foppatofflor?
Inte för att skryta eller så men jag var faktiskt en av de genier som grundade denna så snyggt kallade foppatofflan. Men den jäkeln Peter Forsberg (eller Foppa så snyggt) tog åt sig all ära - rackarns dumhuve! Jag ville att vi skulle döpa tofflan för bestefarsantofflan eller bestetofflan men de skithögarna (ursäkta verkligen, men sanna mina ord: det är rätt ord!) tyckte det lät knasigt! Tofflorna är i alla fall jättegoa, dessutom himla fina! Det var en sommar som jag hade på mig dom varje dag, som dom stank sen! Men det var bara skojj!
 


Jag med favorittofflorna som jag vägrar kalla Foppa-tofflor! Bestefarsantofflor - det är vad de är!



Har du en vägbeskrivning till landet ingenstans?
Nej jag är ledsen, du får helt enkelt ta och fråga någon annan - eller varför inte gå in på eniros hemsida. De har ju det här "supersök" så snyggt!


Sådär mina vänner, det var alla frågor. Det var ruskigt bra frågor, en del lite klurigare, en del lite skojjigare - men inga frågor är dumma frågor, som jag brukar säga så snyggt! Det har varit ett riktigt nöje att svara på dom, hoppas ni är nöjda med svaren och att ni har blivit lite klokare på vad jag är för gubbe!

/Bestefarsan


Läslössen

Hejsan mina vänner!

Idag har jag gjort något otroligt skojjigt! Jag har nämligen gått med i en ny bokklubb som heter läslössen - så snyggt!
Vi träffas varje månad och fikar och disskuterar böcker. Själv hade jag med mig en förbannat bra bok som heter Nilssons Nils och tipsade om.  Den handlar om en pojke som flyttar ut till landet till sin far. Jag tror att många tyckte att den lät oerhört intressant.


Jag med några av medlemmarna, urskojj att träffa nya, trevliga människor! Särskilt det andra könet också...

Jag fick själv fina tips, bland annat av en jänta som rekommenderade mig att läsa en bok som heter Twilight. Den ska tydligen vara oerhört trevlig, så den ska jag snart hugga in i, så snyggt!

Idag, innan läslöss-mötet så var jag och Hans Brandebergare på ett badhus och simmade lite. Det är så härligt att simma sådär på morgonkvisten. Hans Brandebergare är såklart en riktig hejjare på att simma, och han krålade - så snyggt - i en ruskig fart fram och tillbaka i bassängen. Själv håller jag mig till klassiskt bröstsim, eller ja, det är det ända jag behärskar.


Ser ni att det är Bestefarsan som simmar så snyggt?


Nej nu, nu ska jag allt ta och stretcha lite, om en stund kommer nämligen Hans Brandebergare och ska ta med mig till volleybollhallen. Jag är inte speciellt "taggad" som ni unga säger så snyggt, men jag ville inte "dissa" Hans Brandebergare.

Tag nu hand om er! Kramar Bestefarsan

Svar på frågor, del IIII

Kära vänner, ni har skrivit ofantligt många intressanta frågor, här är del 4 .

Hej jag känner att jag inte passar in nån stans. vad ska jag ta mig till?
Hej kära du! Du har kanske inte hittat just "din grej" än. Kanske är du en mästare på korsstygn, dans eller hash-rökning. Jag tror att du måste finna ditt kall i livet, och leva lite carpe diem. Att leva livet som just du vill! Lycka till!

Heej bestefarsan!!! du är så skojjig! är du bra på matte?
Tack så mycket! Ja, jag är en otroligt begåvning. I min ungdoms dagar skapade jag ett matematikgymnasium med riksintag. Jag var och är mycket stolt över det och över eleverna som går där. De har tillochmed ett eget skojjigt litet rum som jag valde att kalla Alef Noll, så snyggt!


Bilden togs vid invigningen av mattegymnasiumet, knasigt va?

Jag har ett fult namn, vad ska jag göra?
Vet du vad? Jag har också ett fult namn. Inte mycket att göra, men jag brukar ju kalla mig själv för Bestefarsan. Kanske du kan hitta ett passande smeknamn också?

Hej, jag vill åka till hogwarts men får inte för min morbror vernon.
Jag tror att ditt bekymmer kommer lösa sig. Jag fick en syn där jag såg att ditt hus kommer bli översvämmat med brev ifrån Hogwarts. Tillslut när du och din hemska mugglarfamilj har rymt till en kusilig ö ute i havet kommer en halvjätte som heter Hagrid komma och personligen ta med dig till hogwarts. Så oroa dig inte min gosse, det kommer lösa sig!

Vet du nåra bra trollkarlsskolor i sverige? orkar inte åka till england förstår du :P
Det var ett himla tjat om trollkarlar. Nejnejnej, det finns en i England , en i Frankrike och en i Rumänien eller något annat land i öst. Om du är seriös med ditt trollande så får du allt ta och pallra dig iväg till England.

Vad heter du?
Mitt namn är oväsentligt. Kalla mig bestefarsan, är du snäll.

Tycker du att det är rätt att döda i en revolution? vilken är din religionsuppfattning? tror du att Kina kommer att bli världens nästa industriland?
Det låter som om jag fått  en fråga av en samhällsvetare. Det är aldrig rätt att döda tycker jag, alla liv är heliga. Men såklart så kan jag inte döma någon annan. Jag har ju själv medverkat i en rad revolutioner, både franska och ryska exempelvis. Och ja, då kan det hända att jag råkade döda för att rädda mig själv. Tyvärr.
Jag är kristen, jag har blivit uppfostrad med den protestantiskaläran, även om jag levde på den tiden de felsta trodde på asagudarna. Men jag tyckte alltid att det var lite löjligt att tro på Oden, Tor och de andra grabbarna.
Jag tror att Kina har goda möjligheter, mycket tack vare mig själv. Ja inte för att skryta eller så, men det var ju jag som såg till att Kina blev tilldelad de Olympiska Spelen.

Tjänaru mycke cash för bloggen?
Inte ett korvöre. Än.

Hej jag är bra allt klipsk men jag kommer inte in på mensa, har jag gjort nåt fel?
Antagligen är du inte tillräckligt klippsk, eller så är du inte kvinna.

Jag är 15 år och har inte fått min mens än, är det något fel på mig? när fick din din mens?
Jag tror inte att du har förstått detta rätt. Män/pojkar får inte menstruation, det drabbar bara kvinnosläktet. Ifall du är en tös så tycker jag att du kanske borde överväga att gå till ungdomsmottagningen. Lycka till!

Jag funderar på att klippa mitt hår. har du något tips? vad betyder Urkel?Jag funderar på att klippa mitt hår. har du något tips? vad betyder Urkel?
Att klipppa håret kan kanske vara en god idé. Jag har inga speciella tips, jag använder ju nämligen peruker. Det är skojjigt, för då kan man ju variera sig ifrån dag till dag så att säga!
Och nu ett utdrag ifrån svenska akademins ordlista: Steve Urkel är en rollfigur från TV-serien Family Matters, där han spelades av Jaleel White.
Urkel är alltså inget särskillt, kanske bara ett såkallat smeknamn.


Steve Urkel så snyggt!

Jag är rädd för att jag kommer vara oskuld livet ut.. jag är 56... hjälp.
Min vän, ta det lugnt. Antingen så får du helt enkelt hitta kärleken, eller så kan du bara gå till White room en vanlig lördagskväll, dricka rikligt, och sen ska du se att det går vägen!

Så snäll du är! Hur blir man så snäll som du?
Jag har en särskilld regel som jag följer, och det är att alltid vara mot andra som man sjäv vll bli behandlat. Det är ganska lustigt, det är inte många som har hört talas om det sättet att leva. Jag är nog ganska ensam om det !

Är det du som bor på granntaket?
Nej det är det verkligen inte.

Asså JAG är iiinte fjååårtis, men jag undrar om du någonsin har varit det? brukar du använda idomin? har du blonderat håret?brukar du hänga på elverket?
Fjårtis? Vad är det? Ett djur? Idomin använder jag kalla vinterdagar då läpparna blir nariga. Det är en riktigt mysig salva det! Håret har jag aldrig blonderat,  men jag äger en del ljushåriga peruker. Elverket var en arbetsplats en gång i tiden, så då antar jag att jag brukade "hänga" där..


Såhär förskräckligt nariga kan även Bestefarsans läppar bli! På med idominsalva!


Hej vad skulle du göra om du saknade din, eeeh, hmm Kära ägodel i de nedre regionerna...

Den där frågan var mycet oanständig. Uppsöka en läkare snarast får bli mitt slutgiltiga svar på den frågan.

Vilken snygg keps du hade i inlägget Bestefarsan+Hans brandebergare! Vart har du köpt den?

Visst är den tjusig! Jag har faktiskt gjort den själv, tro det eller ej! Jag är allt en kreativ liten rackare, nästan en såkallad estet - så snyggt!

Vilken är din favorit planet?

Min favorit alla gånger är nog planeten Tellus, detvillsäga Jorden, Är det inte en fantastisk planet, så säg?

Jag brukar spela volleyboll och det gör fruktansvärt ont, har du något tips på hur man kan göra så att det inte gör så ont?
Ja, det gör ju förbaskat ont att spela volleyboll, men jag undrar om inte det är själva spelets idé - så snyggt? Men jag har hört att det ska göra mindre ont om man så att säga följer med bollen i rörelsen. Hans Brandebergare den krabaten brukar iallafall säga att det är kruxet. Sjärl får jag stå ut med röda armar.

Jag har lite svårt för matte, kan du hjälpa mig med min läxa?
Javisst, eller jag kan kontakta en tjej jag känner. Hon gör gärna andras läxor, gratis!

Bestefarsan!!!!! Du är min idol!!!!

Så spännande!

Godkväll Bestefarsan! Jag är en tantuschling på ca 70 år som vill krydda till min vardag. Det enda nöjet jag har i mitt liv är att besöka vårdcentralen och det kan jag berätta, att det gör jag inte ofta. Jag har inga barn, och därmed inga barnbarn, inga syskon, och därmed inga syskonbarn. Inga vänner, ingen släkt och heller inga pengar men ändå vill jag ha det skoj i livet. Hur ska jag gå till väga?

Vad du behöver är lite carpe diem. Du måste finna något som just du gillar. Har du prövat fallskärmshoppning? Det kryddar verkligen till livet vill jag lova! Annars kan du försöka skaffa nya vänner genom någon trevlig förening, som kanske kryckvännerna eller liknande, som jag gjorde så snyggt! Annars kan du alltid skicka in en annons om att du vll ha en brevvän till någon trevlig tidning. Lycka till, glöm inte carpe diem!

Hej! hur många rynkor har du egentligen?
Jag har faktiskt aldrig räknat, men många är det ju inte!

Hej vad heter vår stadsminister i förnamn? har glömt... lite pinsamt
Halloj! Han heter Fredrik i förnamn, eller som jag kallar honom så snyggt: Fredde! En ruskigt bra ledare om jag får säga min åsikt.


En bild som jag hittade i ett tidigare blogginlägg, jag och Fredde, som jag kallar honom så snyggt!


Varför är jag skelögd? /Karin Morell
Hejsan Karin Morell! Vi är alla olika, en del är skelögda och en del är det inte. Men om du verkligen vill veta varför får du kolla bak i släkten. Skelögdhet är visserligen ett ressesivt fenomen, men om många i din släkt innan varit skelögda så är det inte så märkligt att även du drabbats. Men kom ihåg: det är insidan som räknas!

Hej, skulle du kunna förklara för mig hur grön ser ut?
En näst in till omöjlig fråga, men jag tar förgivet att du är blind. Grönt är den färg som luktar som nyklippt gräs en våt sommarmorgon. Grönt är skönt så att säga. Grön ska tydligen frambringa lugn hos oss människor. Någon bättre förklaring har jag inte.. Jusste, grönt är en blandning av blått och gult.

Skulle du kunna förklara för mig hur det låter när man hostar
När man hostar låter det som om man har fått en liten irriterande blomfluga i halsen. Då tar man i för kung och fosterland och rosslar upp den. Det låter som Öööhöö.


Ibland hostar jag mig blå - öhööö!


Skulle du kunna förklra för mig hur majonäs luktar?

Majonäs är det värsta jag vet, så helst inte.

Vilken färg har vit?

Dum fråga. Vit är vit.

Varför är du så dålig? jag hatar dig gubbjävel!'
FÖRBASKAT!  Sådär säger man inte! Du har ingen rätt att hata mig, har jag någonsin gjort dig något eller? Gillar du inte det jag diktar ner här i bloggen, så stick och brinn! Nu är jag riktigt argsint. Jag är för i helsefyr den bäste bloggaren som är över 300 som jag känner.

Vad skulle du helst göra, rycka av 3 hårstrån eller såga av dej benet?

Jag måste nog säga: såga av mig benet. Nu tror ni såklart att jag har blivit skogstokig på gamla dar, men det är sant! För det första så har jag inte tre hårstrån, jag har noll. För det andra så skulle jag gärna vilja vara med i kryckvännerna igen, det var ju för trevligt!

Vad skulle du helst göra dö eller avlida? skulle du hellre ramla än trilla?
1. Först och främst, människor dör inte, de avlider. Djur däremot dör, blommor vissnar, frukter ruttnar och så vidare. Man säger ju tillexempel inte att ett äpple har avlidit.
2. Gamla människor som jag, vi varken ramlar eller trillar. Vi rasar.

Är du emo? skär du dej?
Nej för sjutton! Jag spelar volleyboll, det är illa nog.

Varför är jag så läskig?

Huu, jag vågar inte ens svara på denna fråga!

Får jag chans på dej?
Inte en chans. Jag är inte så lättflörtad som somliga tror, jag har ju inte ens träffat dig, din lilla fillur. Dessutom borde du nog satsa på någon i din egen ålder.

Gillar du oliver?
OM jag gillar oliver! Jag älskar oliver, skulle helst av allt vilja bo i ett hus fullt av oliver. Inte för att skryta eller så - men det var jag som odlade den första oliven. De fick namnet oliv eftersom jag heter Oliver i typ sjunde namn.

Quires jodér?

Ingen aning. Förstår tyvärr inte vad du säger min vän.

Vad är ditt rekord i höjdhopp?
Vad kul att du frågade! Jag hoppade 3.50 i höjd under mina glansdagar. Ja, det är ju inte så ånga som vet det, men jag är faktiskt världsrekord hållare fortfarande. Inte för att skryta eller så, men dagens ungdomar hoppar ju löjligt lågt, om ni frågar mig. Annat var det på min tid. Som vi hoppade höjd. Visserligen fanns det inte så mycket annat att göra, så vi hoppade mest hela tiden. Det var tider det!


Jag hoppar höjdhopp i nån löjligt stor tävling, kommer ej ihåg vilken bara... klurigt det där med minnet.


Vilken är din favoritefterrätt?

Ja som alla vet är jag ju barnsligt förtjust i vaniljbullar tillsammans med en kopp varm mjölk. Det är underbart!

Hello! I häv ö problem.. aj äm not very bra på att speaking engelska... what to do??
Ja, då vet du hur jag känner mig. Jag kan ingen engelska alls, jag tycker verkligen att latin borde bli världspråk igen, det var ju mycket mera användbart. Lapidusilus vapiluos.

Hallå... hallå... hallå... .... är det någon där?.... .....var är jag?????....... :S
Jag är här. Vart du är vet jag naturligtvis inte.
Men där är där där man inte är. Här är där, där man är. Och här bär man alltid med sig.

Tjeeeeeeena!!! vilken tandkräm rekomenderar du?

Halloj! Jag har aldrig borstat tänderna i hela mitt liv. Nuförtiden använder jag ju löständer, det är mycket smidigare.


Jag är himla nöjd över mina löständer så snyggt. Spexa till det med tungan är också skojj!!

Nej nu, nu orkar jag inte mera. De sista kommer imorgon!

Kramar Bestefarsan

RSS 2.0